Защо пазим тайни? Има хора, които просто обичат да се обграждат

...
Защо пазим тайни?
Има хора, които просто обичат да се обграждат
Коментари Харесай

Ще ти кажа нещо... II

Защо пазим секрети?
Има хора, които просто обичат да се обкръжават с тайнственост, а има и такива, които искрено се срамят от някои свои страни. Мотивите, заради които пазим в загадка избрани неща, могат да се сведат до няколко:

Не бихме желали някой да злоупотреби с информацията, която има за нас и по тази причина я пазим ревниво.
Не всеки би схванал това, което крием и затова разкриването на нашите секрети би предизвикало повече вреди, в сравнение с запазването им.
Просто ни се желае да направляваме обстоятелствата и информацията по отношение на живота си, до които останалите имат или нямат достъп.
Каквито и да са аргументите някой да пази своята загадка, следствията от разкриването й нормално са неприятни. Един от най-трудните въпроси тук е: Какво да вършим когато някой ни повери нелеката задача да пазим тайната, която той самият не е съумял да опази от нас?

Как да пазим секрети.
Имате ли секрети, които сте се успявали да не споделите с безусловно никого? Ако е по този начин, тогава идващите правила не са за вас. Те са за това по какъв начин да се научим да пазим поверената ни загадка добре. Колкото и невъзможна да наподобява задачата „ СТРОГО СЕКРЕТНО “, има няколко правила, които в действителност оказват помощ в битката с желанието да (се) издадеш.

Просто не казвай
Най-пренебрегваният, само че най-ефикасен вид да оправдаеш нечие доверие е да си мълчиш, каквото и да става. Никой не може да популяризира информация, която не знае и никой не може да те съобщи, в случай че няма какво да съобщи.
Първото предписание за бранене на секрети е доста значимо, макар че когато знаем нещо доста ни се желае да го споделим най-малко с един човек. Ако престъпим правилото и се доверим на някого, този същият човек стартира да се усеща като нас и по този начин верижната реакция на издаването стартира. Споделянето „ единствено “ с един човек, даже и да си мислим, че няма да навреди на никого, е най-сигурният метод една загадка един път вечно да спре да бъде такава.

Дръж се естествено
Много пъти изпадаме в неуместни обстановки, единствено тъй като пробвайки се да скрием нещо, толкоз се тормозим, че то почва да ни се изписва писмен знак по писмен знак на челото. Съществуват и крайности от рода на: „ Аз знам нещо, само че не мога да ти го кажа. “ В този случай първата реакция на отсрещната страна постоянно е обвързвана с опити да се изкопчи малко повече информация.

Колкото повече се съпротивляваме да не издаваме нищо, толкоз по-зле става. Дори и да успеем да не кажем каквото и да било съответно, към този момент сме посочили, че загадка съществува.
Затова най-добре е, когато ни кажат загадка, просто да забравим за нея. Да затворим кръга на „ предаването по-нататък “ и толкоз. Това ще ни помогне по никакъв метод да не наподобява, че знаем освен това или, че крием нещо.

Отказвай учтиво и мъдро
Ако хората към вас знаят или подозират, че имате някаква секретна информация и ви притискат да се издадете,не се ядосвайте, паникьосвайте или тормозете. Просто кажете, че не се чувствате в въодушевление да говорите за това. Въпреки че обстановката наподобява безнадеждна, в действителност имате две доста положителни благоприятни условия да се отървете от непотребни въпроси.

Първото, което можете да извършите е учтиво, без непотребни страсти, да промените тематиката или да насочите диалога в друга посока.
Втората опция е неповторима и съвсем във всички случаи работи, назовава се „ Смяна на функциите “. Когато виждате, че индивидът отсреща няма да ви остави на мира приключете въпроса с изкопчването на тайната с едно изречение: „ Ако трябваше да вардя твоя загадка, по какъв начин щеше да се почувстваш в случай че я кажа на различен? “
Продължава: Ще ти кажа нещо...
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР