Защо обсъждаме новата кампания на Gillette? Защото, откакто се появи

...
Защо обсъждаме новата кампания на Gillette? Защото, откакто се появи
Коментари Харесай

Какво мислят нашите мъже за новата реклама на Gillette

Защо обсъждаме новата акция на Gillette? Защото, откогато се появи в ефир, тя поляризира мненията, раздели за кой ли път лагерите на феминистите и техните съперници, зададе въпроса до каква степен се простират границите на естественото, полово заложено, държание и ни накара да се запитаме какъв ли би бил светът, в случай че го лишим от " токсична " неустрашимост.

Защо " нашите " мъже? Защото зададохме въпроса на наши другари, близки, сътрудници. Защото не ги подбирахме по занятие, приходи, ценностна система, а по това, че споделят по един или различен метод нашия живот. Тоест, това са нашите мъже.

Ето какво мислят те за рекламата на Gillette...

 

Твърде ми е популистки, прекомерно политически правилен. И би ме отлъснал от марката. До момента Gillette не са определяли сходни " мъжки " дейности като крайности, а в този момент внезапно споделят, че с това би трябвало да се спре, с цел да има по-добро на следващия ден. Маркетингов популизъм. Имам възприятието, че крийетивът на клипа е правил акцията на Обама... 

Димитър Павлов, радиоводещ, радио Magic FM

...

Аз Gillette не употребявам. За това не се разпознавам с тази реклама. Иначе сходни реклами постоянно са добре снимани и измислени. 

Николай Тонков, графичен дизайнер, студио Formschlag

...

За мен е опит за несполучлива употреба на неуточненото ни съвремие. Напомня ми на “Пепси ” и тяхната история с митингите. Страхотен инсайт, задушен от пояснения.

Мартин Димитров, креативен шеф, рекламна организация Nitram

...

Споделих през вчерашния ден клипа на страницата на " Да бъдеш Баща ". За мен клипът е скъп с акцента на това, че мъжете, каквито сме през днешния ден, формираме мъжете на следващия ден.И че простичко и човешки ни демонстрира какво да (не) вършим.

Давид Кюранов, Асоциация Родители, координатор на Национална акция " Да бъдеш Баща "

...

Честно казано не ми харесва. Основната концепция е готина, само че клипът е подценяване на женския интелект и е сниман като по сюжет на юрист. Общо взето ми е като калпаво опрощение на погрешен мъж – извинява се, само че си проличава, че не е откровен. Лично мнение.

Драгомир Иванов, бар управител, Public Bar

...

Един от най-великите рекламисти в историята – Луис Басат, вторият човек в Огилви, ми раказа един път за Gillette. Че ножчетата за бръснене са измислени от Кинг Камп Жилет при започване на 20 век, с цел да заменят рисковите бръсначи. Така и Европейският съюз е фиктивен, с цел да размени войната и враждата с мир, съдействие и взаимно почитание. Днес злобни квадратни глави нападат Европейски Съюз с хибридни осведомителни войни, подправени вести и неистини. В резултат на подклажданите страхове на не добре осведомените хора, Истанбулската спогодба да вземем за пример, призната на всички места в Европейски Съюз, с цел да отбрани дамите и децата от физическо и психическо принуждение – не беше призната в България. А у нас всяка четвърта жена е жертва на принуждение.

Да си същински мъж на първо място значи да проявяваш героизъм по отношение на човечността. Да отстояваш независимост в връзките, без това да вреди никому. И в последна сметка, да уважаваш всички човешки същества. Така, в връзките си с дамите ставаш еднакъв с тях, от което се получават чудесни партньорства в най-разнообразни и красиви форми.

Даниел Ненчев, публицист, водещ на предаването Мултимедия, в събота и неделя от 9 ч., Bulgaria ON AIR.

...

Рекламата е политкоректна напълно с новите демократични трендове белият хетеросексуален мъж да е отговорен за всичко. Така де, токсичната неустрашимост би трябвало да бъде изкоренена. Както се вижда – чернокожият е добър, белият - неприятен и така нататък.. Изцяло в тона на #MeToo и общественото инженерство в лицето на Истанбулската спогодба. Разбира се, че почитам разликите, само че това, което се случва, е надалеч от толерантността.

Стефан Попов, музикант, Gravity Co

...

Ако се чувстваш обиден, предаден или просто сърдит по-късно видео, няма ужасно. Приеми, че си образуван от остарял материал. Но не е късно, да бъдеш първо човек, а по-късно “мъж ”. Човекът на различен човек прави същото, което желае на него да вършат. Момчета, хайде да си признаем, че “This is a man’s world ” е остарял шлагер.

Стефан Шерев, артист, тв водещ, 100% будни

 

Клипът е забавен, увлекателен, с доста послания, до момента в който не стане ясно, че е реклама на Gillette. Накратко – положението е " Вода от девет кладенеца ".

Андриан Георгиев, IT експерт

...

Ами откъм индустриална позиция - доста е " приказлив ", в малко време са вкарани доста сюжети, няма по какъв начин да влязат в главата на фена по едно и също време. Откъм обръщение - това е огромната полемика за експанзията и насилието като част от човешката същина, откогато ни има на този свят. Хубавото е, че в тази ситуация мъжът е насочван да бъде в ролята на рицар, а не в ролята на метросексуал. Но отново стигаме до естествения закон - постоянно експанзията може да бъде спряна единствено с експанзия. Но е можело да разработят концепцията много по-чисто и въздействащо, съгласно мен. Малко ми е стерилна.

Евгени Димитров, фотограф, шеф на Булфото

...

Новата реклама на Gillette e отвратителна. MeToo ca фашизоидна разновидност на демократичната инквизиция и извънредно лява сексистка (към мъжете) и расистка (към белите) тирания на дами с ниско самочувствие, които упрекват хората с пишки за личните си проблеми, изкарвайки себе си жертви за щяло и не щяло. Феминизмът е болест. 

Благой Иванов, създател и кинокритик, Operationkino

...

Ами като цяло се кефя на този вид " мотивиращи " клипчета. От този клип не ми стана ясно дали е просто бранд поддържащ/утвърждаващ или приканва за някаква спомагателна дейност/ангажираност. 

Петко Цочев, кулинар, съсобственик на Street Chefs

...

Гледах рекламата на Gillette и мисля, че е трогателна. Но тази реклама не ме накара да се замисля или премисля нещо. За мен дамата постоянно е била равна на мъжа движеща мощ, която няма потребност от спомагателни права, тъй като е уверена в цената и полезността си. Винаги е взимала сложни решения, както и мъжа, постоянно е печелела толкоз, колкото мъжа, че и от горната страна. Но по-важното – всичко, което реализира, го реализира без спомагателна административна поддръжка поради пола си.

Вярвам, че сравненията скапват. И вместо да се съпоставяме, всеки от нас просто би трябвало да работи доста и да демонстрира по-доброто си аз. Да прави освен нещата по-добре, само че и по-добри. От друга страна, истинският мъж е друг, който се пробва да не наподобява като мъж, друг, който е пречистен и пие кафе в стилните барчета, и сигурно друг, който застава зад съвременни и модерно дела. Истинският мъж е този, който застава зад по-слабия, зад беззащитния и зад този, който има потребност от помощ. Този или тази. Все едно. Може да е малко по-първичен и недодялан, само че ние не разясняваме метода, а на чия страна стои силата.

Симеон Колев, радиоводещ, " Стартер "  – сутрешният блок на БГ Радио

...

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР