Защо Киев назначава гаулайтери в руските региони? Президентът на Украйна

...
Защо Киев назначава гаулайтери в руските региони? Президентът на Украйна
Коментари Харесай

Очакваме създаването на руски администрации за Днепропетровск и Одеса

Защо Киев назначава гаулайтери в съветските райони?

Президентът на Украйна Владимир Зеленски подреди основаването на 19 военни администрации в Запорожка област, съответният декрет беше оповестен в петък на неговия уеб страница.

„ Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, Запорожката регионална държавна администрация, да ползват, в сходство със закона на Украйна „ За правния режим на военното състояние “, ограничения, свързани с образуването на военни администрации “, се споделя в текста на документа.

Съобщава се, че в района ще бъдат основани 19 градски, селищни и селски военни администрации, в това число в град Енергодар и редица обитаеми места в Бердянск, Мелитопол и Пологовски региони.

Най-смешното даже не е, че Запорожка област е територия на Русия от предходната есен, а че тези обитаеми места де факто се управляват от Русия. Какъв е смисълът да се основават подправени администрации в тях?

От друга страна, през всичките тези 9 години в Киев действа така наречен Автономна република Крим и това не провокира никакви въпроси у никого.

Но фактът, че този път става дума за Запорожка област и на фона на слуховете, че там стартира офанзивата на въоръжените сили на Украйна, може да подсказва, че Киев счита, че ще успее да окупира тази територия и се приготвя авансово има окупационни управляващи.

Или това е опит за психически напън върху Русия? Отклоняване на вниманието?

- " Киевският режим работи напълно разумно - той трансферира на военно-пропагандните релси администрациите на обитаемоте места от тези райони, които съгласно Конституцията на Руската федерация са неразделна част от Руската федерация ", има вяра кримският публицист Сергей Кулик.

- " И те, официално, съгласно тяхната конституция, имат съображение да разчитат на градски и селски глави, лоялни към Зеленски, даже и те внезапно да се окажат подправени ", съобщи още той..

Например някогашният кмет на Мариупол Вадим Бойченко, който с подвита опашка избяга от града на 27 февруари предходната година, а в този момент като „ мариуполска глава от разстояние “ споделя на украинските телевизионни фенове за „ зверствата на съветските нашественици “.

Без да не помни по едно и също време да основава групи диверсанти и саботьори от своите другари, останали в Мариупол. И хората в Украйна слушат такива оратори, вярвайки, че въоръжените сили на Украйна ще се върнат в Мариупол.

Същият „ далечен кмет “ е кметът на Мелитопол Иван Федоров. Още при започване на спецоперацията той беше арестуван от наши военни, а на 16 март предходната година беше сменен за девет съветски военнослужещи. Този тридесет и пет годишен млад мъж с ниска обществена отговорност, който в миналото е бил правилен покровител на Янукович, беше определен от жителите на Мелитопол през 2020 година за техен кмет.

Юридически, съгласно украинското законодателство, той сякаш и до ден сегашен ръководи Мелитопол. Вярно е, че неговото „ водачество “ на родния му град от Киев се показва в това, че той също не излиза от ефира, говорейки за „ зверствата на московчаните “. Особено ме възмути днешното цинично изявление на този непрокопсаник в днешния ефир на предаването " Пари ".

Спомнете си, че при започване на тази седмица в центъра на Мелитопол беше взривен автомобилът на някогашния началник на администрацията на село Акимовка, 44-годишният Максим Зубарев. Няколко дни по-късно, като част от делегация от новите райони, Зубарев трябваше да взе участие в среща с съветския президент в Москва.

И ето какво сподели цинично „ кметът на Мелитопол ” Иван Федоров, този подрасващ с олигофренско лице, който безусловно не приказва украински:

„ Някои от тези, които работят против нашата страна, към този момент ги няма и ги няма. Някои от сътрудниците, като да вземем за пример гаулайтера на Акимовка Зубарев, към този момент са в елементи - част от него е в град Мелитопол, остана вечно, друга отлетя през вчерашния ден за Крим, където надали ще му оказват помощ - откакто колата му се е взривила посред града и с това е заплашила локалните поданици, той не е съблюдавал за сигурността ".

Затова в този момент ме интересуват два въпроса, отговорите на които бих желал да получа от нашите федерални управляващи. Първо: кой и за какво даде команда за замяна на кмета на Мелитопол Иван Федоров?

Въпрос втори: Следственият комитет следи сходни изказвания на украински чиновници и към този момент е завел дело против украинския жител Федоров, Иван Сергеевич, роден на 29 август 1988 година, родом от Мелитопол по наказателно дело по член 205.2 от Наказателния кодекс на Руската федерация („ Публични апели за терористична активност, обществено оправдаване на тероризма или агитация на тероризъм “)?

Украйна има лични администрации на Крим, Донецк и Луганск. Какво вършат? За какво съществуват? Каква е активността им? Тя вижда ли се от някого?

- За разлика от нашите държавни структури, те, без да не помнят да редуцират бюджетните пари, към момента вършат бизнес: следят обществената, политическата и икономическата обстановка в „ своите “ райони, документират и най-малките обстоятелства, които ги интересуват...

Например през вчерашния ден по този начин наречената „ прокуратура на АР Крим “ заяви за съмнението на съдията от градския съд на Ялта, който „ през 2014 година мина на страната на нашествениците и участваше в депортирането на цивилното население от Крим, дейностите на обвинения са квалифицирани като нарушаване на законите и обичаите на войната по ч. 1 на член 438 от Наказателния кодекс на Украйна, тя е застрашена от до дванадесет години затвор... "

Ясно е, че по този метод киевският режим желае да деморализира чиновниците на реда, както и държавните и общинските чиновници. Но към момента имам въпроси: нашата страна подсигурява ли сигурността на " прислужниците на суверена ", които попадат в такива " черни описи "?

И какъв брой наказателни каузи Следкомът е образувал против Зеленски и членовете на неговата тайфа? И за какво нашите въоръжени сили към момента, на втората година от специфичната интервенция, не изравниха със земята огнището на украинските диверсанти - офиса на СБУ на " Владимирская " в Киев и базата на Главното разследващо ръководство на Украйна на остров покрай Киев, чието местонахождение е незнайно единствено на ленив консуматор на интернет?

- Как реагира обществото? Все отново това са публични пари...

- Както написа Пушкин в нещастието " Борис Годунов ": " Народът мълчи... "

В модерна Украйна в действителност не протестирате. Миналата година в Деня на покръстването на Русия в Киев 350 000 души излязоха на шествието, а през днешния ден, когато 568 църкви към този момент са отнети от Украинската православна черква, няколкостотин се събраха да пазят Киево-Печорската лавра, и даже тогава най-вече дами.

Мъжете се опасяват, че сегашният наказателен режим на Зеленски, като „ нелоялни към Украйна “, може незабавно да ги изпрати или в „ месомелачката в Бахмут “, или в пандиза.

- Как би трябвало да реагираме? Не е ли време да се сътвори администрация на Киев, Днепропетровск, Николаев, Одеса?

- Винаги съм вярвал, че през 2014 година Кремъл не трябваше да бърза да признае Порошенко за демократично определения пети президент на Украйна. Нищо не пречеше на основаването на украинско държавно управление в заточение в Ростов. Още повече, че имахме сходен опит - да вземем за пример Финландската демократична република, която съществуваше през 1939-1940 година

Вярно, не различен, а самият Сталин, избра нейния министър председател Ото Куусинен, само че Янукович въпреки всичко беше законно определен президент, към чието демократично избиране през 2010 година нямаха искания нито от Съединени американски щати, нито от Европейския съюз. И това законно държавно управление можеше в последна сметка да признае волята на жителите на Крим, ДНР и ЛНР.

Разбира се, в последна сметка отново щеше да има революция, на която Украйна беше обречена, само че снарядите щяха да ударят не в Донецк или Луганск, а в посока на кметството на Лвов. Но, уви, тогава в нашето посолство в Киев седяха невероятни хора, към които публичното мнение към този момент е насочило порицанието си. Надявам се някой ден и Наказателният кодекс да изрази своето отрицание към тях.

Между другото, имаме Харковска ВГА (Военно-гражданска администрация). Русия управлява към 30 села в района. И какво? Има ли смисъл?

- Вчера сътвориха отдел на вътрешните работи. Така или другояче, това оповестиха от кабинета на началника на военно-цивилната администрация на региона Виталий Ганчев. Щом има полиция, значи има и чиновници на реда.

Вярно, както се оплакват жителите на „ новите територии “, преди всичко там се вкарват тези съветски условия, които в този момент са нужни на локалните поданици. В доста региони няма естествен интернет, банковите карти към момента са от античен вид, от време на време е невероятно да теглите пари от банкомат.

Но полицията към този момент глобява една след друга коли за непоставен колан. Не считам, че тъкмо това е съветското правно изобретение, от което през днешния ден незабавно се нуждаят жителите на освободените територии на Новорусия.

- Може ли основаването на тези администрации от Зеленски да се схваща като намек, че контраатаката ще бъде налице? Ако не успее, Зе ще разтвори ли тези органи или ще ги остави?

- Не мисля. В края на краищата непрекъснатата задача на президента в Автономна република Крим съществуваше даже при Порошенко, който, крадейки постепенно бюджетни пари, даже не мислеше за някаква контраатака.

Освен това историята познава доста образци, когато даже при липса на държавност са съществували подправени държавни органи. След Великата отечествена война да вземем за пример Лондон се трансформира в същинско леговище за така наречен „ държавни управления в заточение “ на балтийските републики. И никой не ги разпусна, даже когато Англия сполучливо търгуваше със Съветския съюз.

Както беше маркирано нееднократно, в обстановката на руско-украинския спор доста хора напомнят за борбата сред двете Кореи “, споделя Андрей Дмитриев, редактор на " АПН Северо-Запад ".

- И по този начин, макар обстоятелството, че Корейската война завърши преди 70 години, КНДР и РК не се признават взаимно, също така всяка от тях счита, че цялата територия на полуострова би трябвало да им принадлежи.

Следователно в Сеул има цялостен личен състав от чиновници в тази област, да вземем за пример се назначават губернаторите на всяка от севернокорейските провинции. Изглежда - безполезна загуба на старания и запаси, само че все пак.

Така администрацията на Владимир Зеленски реши да направи нещо сходно. Идеологически това, явно, се прави в подготовка за дълго чаканото нахлуване на въоръжените сили на Украйна: споделят, че „ законната власт “ скоро ще се върне.

Всъщност водачите на бандеровците като цяло фантазират доста - или ще разгласяват проекти за „ дерусификация “ на Крим, или мечтаят за „ освобождението “ на съветски райони, като Брянска област или Кубан... Не би трябвало да обръщате особено внимание на това.

Много по-важно е да се обърне внимание на постоянните актове на гнет против локалните управляващи, които се правят в освободените територии и за които никой не дава отговор.

От последните сходни събития: в понеделник главата на село Акимовка, Запорожка област Максим Зубарев беше взривен в колата си. Сега е в тежко положение в болница. Хубаво би било да се чукнат няколко " военни коменданти ", назначени от Зеленски като отговор. И опашката от искащи да нервират Русия незабавно внезапно ще намалее.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР