Защо жените са нещастни в личния си живот? Причината се

...
Защо жените са нещастни в личния си живот? Причината се
Коментари Харесай

Грешки, които допускат жените при избора на партньор

Защо дамите са нещастни в персоналния си живот? Причината се крие в отрицателния опит, натупан в детството.

Майката не е показвала любовта към щерка си и не я е научила да се грижи за себе си.

Когато порасне, тази жена неумишлено стартира да си основава същите условия, в които е живяла в детството – да търси мъже, които удостоверяват нейните неуспехи и неустановеност, и връзки, които водят до страдалчество.

Ще опишем 9 неточности, които позволяват дамите, които не са обичани от майките си, когато избират мъж. Те са привлечени от представители на мощния пол с изразени негативни черти на характера: егоизъм, неучтивост, доминантност, а позитивните персони ги отблъскват.

Но необичаните дами се опасяват да не бъдат изоставени или отхвърлени. Страхът ги трансформира в прочувствено нестабилни същества и ги води до неверен избор.

Защо дамите са нещастни и недоволни от мъжа до себе си?

Фокус върху познатото

Жените неумишлено търсят нещо, за което към този момент имат избрани хрумвания. По този метод те повтарят най-ранния житейски опит: с хора, които наподобяват на родителите им.

Ако не са били обичани и предпазени като деца, има възможност да не гледат на света като на безвредно място, където на всеки може да се има доверие.

Живеят в заблуда

Една жена би трябвало да бъде преследвана. Те виждат демонстрация на неизменност в предизвикателното държание, закъснелите позвънявания, безкрайните известия. А тези, които се държат по-възпитано, биват пренебрегнати.

Неразбиране на любовта

Жените, които не са обични от майките си, не имат вяра, че могат да да бъдат обичани просто по този начин. Те желаят да завоюват любовта, да се борят за нея, да страдат поради нея. Такива дами бъркат болката и омразата, които неприятната връзка носи със пристрастеност.

Пренебрежение

Тези дами одобряват за обикновено, когато мъжът подценява желанията им. Те считат, че вниманието би трябвало да се реализира със особено държание, тъй като по този начин е било в детството им. И не престават да се отдават.

Навикът да упрекват себе си

Навикът за самооценка също идва от детството.

Съпругът ви дава отговор ли ви през зъби? Бързате ли да се самообвинявате за това и да решите, че просто сте задали въпроса в несъответствуващия миг?

Недоверие към възприятията си

Ако на дъщерите им е казвано, че са прекомерно чувствителни и прочувствени, когато пораснат, те ще се съмняват дали е обикновено да се тревожат по принцип. Такива дами ще се тревожат за дреболии и ще се съмняват в личната адекватност.

Ако възприятията на детето са били третирани с пренебрежение, откакто порасне, човек ще се отнася към възприятията си по същия метод. Най-вероятно такава жена ще даде на мъжа право да взема решение и дефинира всичко вместо нея.

Неразбиране на аргументите за несигурността

Жените търсят любовта в мъжете, която не са получавали в детството си. Чувстват се извънредно уязвими. Това им пречи да разпознаят любовта.

Липса на модел на здрави взаимоотношения

Тук всичко е доста ясно. Една жена може да допусна, че нещо не е наред, само че не знае по какъв начин би трябвало да бъде тъкмо. И няма да разбере, до момента в който не откри добър образец за себе си в действителния живот.

Вижте още: Струва ли си да давате пари назаем на родственици?

Страх да не остане сама

Жената търси връзка, която ще я накара да се усеща в сигурност.

Когато една майка не обича щерка си, това е тъжно, само че не и пагубно. Какво да вършиме? За да отработите детските страхове и комплекси, пробвайте се да подобрите връзките с майка си.

Най-добрият вид е да се консултирате с психотерапевт.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР