Защо жените и момичетата толкова често са жертви на насилие?За

...
Защо жените и момичетата толкова често са жертви на насилие?За
Коментари Харесай

Хиперсексуализация, или как са представени жените в медиите

Защо дамите и девойките толкоз постоянно са жертви на принуждение?

За страдание, няма еднопосочен отговор на този въпрос. Въпреки това, когато телата на дамите и девойките са хиперсексуализирани в медиите и рекламите, то неизбежно се допринася за нездравословните стандарти относно пола, а резултатите от тях са нездравословни за всички. 

Доклад на Американската психическа асоциация по отношение на наличието на момичетата в медиите показва, че те са изобразени по сексуален метод по-често от момчетата. Облечени са в по-открито облекло и по-често имат пози или изражения на лицето, които допускат полова подготвеност. В проучване на печатни медии откривателите пък откриват, че приблизително в 58 разнообразни списания 51,8% от рекламите, в които са показани дами, ги изобразяват като полови обекти.

Когато обаче дамите се появяват в реклами в мъжки списания, приказваме за цели 76%.

Хиперсексуализираните модели на женственост в медиите въздействат върху психическото, прочувственото и физическото здраве на девойките и дамите в международен мащаб, акцентират от УНИЦЕФ.

Последиците от хиперсексуализацията за девойки и дами включват безпокойствие по отношение на външния тип, възприятие на позор, хранителни разстройства, намалено самочувствие и меланхолия.

Изследване, извършено за плана Dove Self Esteem установява, че единствено 11% от девойките по света биха се нарекли красиви, а шест от 10 девойки заобикалят да вземат участие в обществени действия заради терзания по отношение на метода, по който наподобяват. Една трета от всички 6-годишни в Япония изпитват ниска телесна убеденост. Австралийските девойки посочват снимките на тялото като една от трите най-големи грижи в живота. Цели 81% от 10-годишните девойки в Съединени американски щати пък споделят, че се опасяват да не са дебели.

Сексуалната обективизация способства за нездравословните полови стандарти, които възстановяват насилието против девойки и дами.

Тези стандарти са нездравословни освен за девойките, само че и за момчетата. Момчетата виждат по какъв начин телата им се изобразяват във връзка с девойките и възприемат визията, че триумфът и привлекателността са обвързани с владичество, власт и експанзия.



Рекламите могат да дефинират рамките на това, което една просвета счита за обикновено. Когато медиите правят по този начин, че насилието, учредено на пола, да наподобява банално, това понижава вероятността да бъдат докладвани актове на принуждение над девойки и дами – изключително актове на полово принуждение. 

Според данни от 30 страни, единствено 1% от девойките в юношеска възраст, които са претърпели принудителен секс, са потърсили професионална помощ. В Съединени американски щати единствено всяка пета жертва на възраст сред 18 и 24 години оповестява за закононарушението на органите на реда, съгласно Министерството на правораздаването. Срамът, отричането и страхът от последици способстват за нежеланието на младите дами да споделят своите истории.

Твърде постоянно медиите изпращат посланието, че девойките би трябвало да бъдат хубави и видяни, а не задоволени и уважавани. И това е извънредно нездравословно освен за едно момиче и неговото развиване, само че и за нашата просвета като цяло.

 
Комплиментите, сходно на подкупите, не минават пред Фарида Саид
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР