Защитата на банковите карти от неоторизирано използване може да реши

...
Защитата на банковите карти от неоторизирано използване може да реши
Коментари Харесай

Защитен скенер с пръстов отпечатък за банкови карти

Защитата на банковите карти от неоторизирано потребление може да реши доста проблеми, свързани с тяхната кражба и загуба. Инженерите на Samsung сътвориха микрочип, който обезпечава инсталирането на предпазен датчик за пръстови отпечатъци върху разнообразни пластмасови карти: банкови или доказващи самоличността на притежателя.

Микросхемата, с кодово име S3B512C, в действителност включва скенер за пръстови отпечатъци – процесор Secure Element (SE), който обезпечава отбрана против неоторизиран достъп, и чип Secure Processor (SP), който проучва и обработва информация. Samsung също получи патент за личен логаритъм за засвидетелствуване на пръстови отпечатъци и патентована технология за отбрана от подправяне на пръстови отпечатъци.

Разработчиците твърдят, че производителите на пластмасови карти, употребяващи S3B512C, ще могат да понижат общия брой чипове, нужни за основаване на съвременна предпазена карта. Използването на SE и SP чипове покачва надеждността на удостоверяването и покачва сигурността при потребление на разплащателни карти.

В допълнение, чипът S3B512C може да се употребява при производството на документи, неповторимо идентифициращи лице, което ще е потребно при производството на разнообразни пропуски, студентски карти и документи за приемане на достъп до разнообразни пространства.

S3B512C към този момент е сертифициран по EMVCo и равнище на сигурност за оценка на общите критерии (CC EAL) 6+ и дава отговор на настоящите спецификации на Mastercard Biometric Evaluation Plan Summary (BEPS). Към момента датата на появяването на първите банкови карти със датчици за пръстови отпечатъци към момента не е известна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР