Засега тенденцията, която изтъкват световните метеоцентрове, е че ноември ще

...
Засега тенденцията, която изтъкват световните метеоцентрове, е че ноември ще
Коментари Харесай

Феноменът Ел Ниньо поохлади прогнозите отпреди два месеца за топла зима

Засега наклонността, която акцентират международните метеоцентрове, е че ноември ще бъде обвързван с обикновено в температурно отношение време, със средномесечни температури за ноември месец са сред 4 и 8 градуса, сподели климатологът проф. Георги Рачев, представен от Novini.bg.

Тези 20-25 градуса за седмици подред няма да ги има. Ще ни споходят първите есенни мъгли и доста по-облачно време. Бавно и бавно идва зимата, съобщи проф. Рачев.

Интересна конюнктура се обрисува сред 1 и 3 ноември, когато има възможност за много по-обилни превалявания, добави той.

Сняг ще има във високите елементи над планините още при започване на ноември. Месецът е присъщ с първите снеговалежи в равнинните елементи. Средноклиматично, в случай че се погледнат всички случаи до момента, първите снеговалежи на надморска височина до 500 метра са в края на ноември, уточни климатологът.

Засега се допуска, че ще има опция за северни нахлувания, още повече че неотдавна излезе една прогноза за Ел Ниньо – естественият феномен, който е присъщ за екваториалната част на източната територия на Тихия океан. Засега се счита, че със 70% възможност има опция да се види. Ел Ниньо може да обърка много атмосферната циркулация – няма кой да каже по какъв начин тъкмо ще повлияе на края на есента и на зимата. В тази топла фаза на Ел Ниньо сме имали и много студени, и много зими, означи проф. Рачев.

Малко се поохладиха и прогнозите за топлата зима, които се даваха преди два месеца, с към половин градус. Засега остава прогнозата за малко по-топла да е зимата и с задоволително количество превалявания, сподели още проф. Георги Рачев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР