Засега стратегическото партньорство се ограничава до използването от страна на

...
Засега стратегическото партньорство се ограничава до използването от страна на
Коментари Харесай

Войната на световете: Microsoft и Walmart се обединиха срещу Джеф Безос

Засега стратегическото партньорство се лимитира до потреблението от страна на Walmart програмното обезпечаване на Microsoft. Но въпреки това, софтуерният колос към този момент интензивно тества лична технология за основаването на магазини без продавачи и касиери. А Amazon към този момент отвори един сходен магазин при започване на тази година.
Американските компании Microsoft и Walmart публично подписаха петгодишен контракт за стратегическо партньорство. Информацията е на уеб-изданието The Verge, което добавя, че съглашението е публично оповестено по време на партньорската конференция Microsoft Inspire в Лас Вегас. Целта на тази взаимна работа е да се построи почтена конкуренция на най-богатия човек в новата история на човечеството. Това е Джеф Безос (№ 1 в световния лист на Forbes с финансово положение $151,4 милиарда) и неговата корпорация Amazon.

И Microsoft, и Walmart се конкурират с Amazon, само че всяка компания в своята пазарна ниша. Корпорацията на Бил Гейтс се бори с Джеф Безос на пазара за облачни услуги. Разликата сред тях е прекомерно впечатляваща. Делът на Amazon на този пазар е над 30%, до момента в който платформата Microsoft Azure владее едвам 15%. Що се отнася до Walmart, към сегашен ден това е един от най-големите американски ритейлъри, който към този момент на личен тил знае, какво тъкмо значи политиката на „изгорената земя“, единствено че водена от Безос. Когато през месец юни предходната година Amazon закупи веригата магазини Whole Foods Market, акциите на главните вериги супермаркети в Съединени американски щати паднаха с до 20%. Walmart също бе една от тях. Тогава вложителите се уплашиха, че когато Amazon се появи в обичайния ритейл, ще задуши всички съперници, тъкмо както направи при другите пазари.

Неотдавна CEO на Microsoft Сатя Надела съобщи, че точно конкуренцията с Amazon е главният мотор на оповестеното партньорство. Засега няма доста детайлности за взаимната работа на двата колоса. Известно е, че Walmart ще стартира да употребява софтуера на Microsoft и по-конкретно, облачната платформа Azure и пакета Microsoft 365. От своя страна, компанията на Бил Гейтс има намерение да сътвори въз основата на Walmart магазини без касиери и продавачи. Безос към този момент има един подобен магазин – Amazon’s Go. Но възнамерява до края на тази година да отвори още няколко сходни магазина в Чикаго и Сан Франциско. Microsoft от своя страна, притегли водещия експерт на Amazon по компютърно зрение.

Тази седмица Джеф Безос сложи самобитен връх, като стана индивидът, чието финансово положение за пръв път в новата история надвиши $150 милиарда. В рейтинга на Forbes той от дълго време измети Бил Гейтс, който със своя капитал от $93,8 милиарда е на второ място в класацията на Forbes. Основните притежатели на Walmart са наследниците на неговия създател Сам Уолтън. Семейство Уолтън е едно от най-богатите в Съединени американски щати с финансово положение $146,9 милиарда.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР