Засега Конституцията ни пази от кризи, защото има процедура, която

...
Засега Конституцията ни пази от кризи, защото има процедура, която
Коментари Харесай

Доц. Светослав Малинов: Резултатът от предсрочните избори може да предизвика нови избори

" Засега Конституцията ни пази от рецесии, тъй като има процедура, която отваря благоприятни условия, въпреки че те понижават. Това, че президентът сподели, че идната седмица ще разгласи по кое време ще даде мандата на ГЕРБ, а не че ще им го даде тогава, се прави, с цел да работи Народното събрание. Най-голямата драма, когато има длъжностен кабинет, е, че Народното събрание не работи. Когато имаме парламентарна република, а Народното събрание не работи, тогава сме слаби. Парламентът би трябвало да поработи още най-малко две седмици, с цел да се вземат решенията за усвояването на парите по Плана за възобновяване. "

Това съобщи пред БНР политологът доцент Светослав Малинов, началник на катедра " Политология " в Софийския университет.

Той уточни, че има шансове за сформиране на държавно управление с третия мандат.

" Винаги е било по-вероятно да отидем на избори. От момента, в който стартира процедурата, сме в предизборна акция. " - означи Малинов

Политологът съобщи, че резултатът от предварителните избори може да докара до нови избори:

" Най-важният въпрос не е дали партиите в бъдещия парламент ще са повече занапред или по-малко, а дали ще има работещо болшинство. Напълно евентуално е да няма такова. Затова гласоподавателите би трябвало добре да си създадат сметка - като гласоподават за някого, да имат поради възможните му сътрудници. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР