Засега има увеличаване на заразените, то става по-бавно от пролетната

...
Засега има увеличаване на заразените, то става по-бавно от пролетната
Коментари Харесай

Съветникът на здравния министър увърта дали скоро ще има локдаун

Засега има увеличение на инфектираните, то става по-бавно от пролетната вълна, само че случаите порастват, порастват и смъртните случаи. Това е тревожно, изключително на фона на намаляване на броя на имунизираните хора, съобщи проф. Мира Кожухарова, консултант на служебния здравен министър доктор Стойчо Кацаров.

Почти 90% от инфектираните с COVID-19 през септември не са имунизирани, съвсем 93% от предишните през болнично лекуване (общо към 15 000) не са имунизирани, 96,10% от умрелите не са имунизирани. " Фактът е неоспорим – имунизираните хора са изложени на доста по-малък риск от заразяване и несравнимо по-малък риск от хоспитализиране и смъртни случаи ", заключи Кожухарова.
 Математик от Българска академия на науките счита, че ще бъдем принудени на локдаун след 15 октомври Математик от Българска академия на науките счита, че ще бъдем принудени на локдаун след 15 октомври
Тръгваме си обикновено малко по малко нагоре, да забележим какъв брой ще експлодираме. Това съобщи математикът от Българска академия на науките проф. Огнян Кунчев. Относно про...

Що се отнася до умрелите имунизирани, те са на доста остарели хора, с съпътстващи болести, както и някои, които не реагират на имунизациите, сподели още съветникът на здравния министър. Смъртните случаи при младежи са по принцип изключение, при имунизираните на процедура няма такива, добави тя пред bTV.

Потенциално имунизиран човек може да заразява, само че е несравнимо с болен, кихащ и кашлящ. Кихащите и кашлящите популяризират заболяването главно, е позицията на проф. Кожухарова.

Чувам за 200-300 лв., че коства подправен КОВИД документ - влезлите в интензивно отделени са най-вече хора над 70 години, мислите ли, че един пенсионер ще даде толкоз пари, с цел да си купи документ, който на практика не му би трябвало, разяснява проф. Кожухарова по тематиката " подправени документи ".

" Тя средата на октомври е много наближала – и да има пик, може би няма да е толкоз бързо ", продължи Кожухарова при въпрос наближаваме ли пик и ще трябват ли нови ограничения. Според професора, сегашните ограничения " в общи линии се спазвали ". " Към момента по-строги ограничения, в смисъл ограничение на контактите, няма да има ", излезе от думите на проф. Кожухарова. И се оплака, че хората не се имунизират даже в области като Габрово, които влизат в тъмночервената зона. Най-разумно е да се постановат национални ограничения, тъй като има много огромни разлики в заболеваемостта, съгласно съветника на здравния министър –! (събирания отвън дома не са разрешени, не се организират спортни събития, затварят заведения, спортни обекти и културни обекти, затварят се и офисите, като се изключи основни за стопанската система действия, които не може да се правят от у дома, а учебните заведения и университетите затварят, като работят само детски градини със 100% имунизиран или преболедувал личен състав и се одобряват единствено деца на 100% имунизирани или преболедували родители) се плануват при заболеваемост 500 на 100 000.
 Отново: Ако се пазим и имунизираме, децата ще вървят на учебно заведение – другояче няма Отново: Ако се пазим и имунизираме, децата ще вървят на учебно заведение – другояче няма
Кюстендил, Ямбол, Видин, Монтана – там са най-тревожните данни. От началото на образователната година към 2 пъти са се нараснали каран...

Нощните заведения и нощните заведения са едни от местата, където най-лесно се популяризира вирусът – той се популяризира по аерозолен път, съобщи проф. Кожухарова.

" Печалбата е здравето, в някои случаи си печелиш живота " - по този начин проф. Кожухарова разяснява, в случай че се ваксинираш против ковид. " Подкрепям всевъзможни такива акции, тъй като младежите се радват на такива неща ", добави тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР