Заседанието бе прекратено на 29 юни вечерта, заради закрито изслушване

...
Заседанието бе прекратено на 29 юни вечерта, заради закрито изслушване
Коментари Харесай

НС ще продължи с гласуването на актуализацията на бюджета

Заседанието бе прекъснато на 29 юни вечерта, поради закрито чуване на премиера Кирил Петков и шефовете на служби зарад изгонването на 70 съветски дипломати. Очаква се в четвъртък депутатите да продължат точка по точка. Дотук бяха гласувани данъчните промени.

С нулева ставка Данък добавена стойност от 1 юли (евентуално), ще е освен хлябът, само че и брашното. Водещата бюджетна комисия към този момент утвърди 0% Данък добавена стойност за хляба и понижена ставка от 9% за парното и природния газ от 1 юли като антикризисни ограничения. Изненадващо в пленарна зала се промуши и нулева ставка за брашното, макар че бе отхвърлена преди ден от бюджетната комисия.

Отхвърлено бе предлагането за понижен Данък добавена стойност за плодове, зеленчуци и живи животни. Не бе признато и настояването на ГЕРБ и след 1 юли да продължи облагането с 9% на доставките на бира и вино в заведенията, въведено поради пандемията през 2020 година

Депутатите дефинитивно гласоподаваха да отпадне краткотрайно акциза за моторни горива - полутечен нефтен газ LPG и природен газ, както и за създадената топлинна и електрическа сила. Мярката ще работи до 2025 година, прецизира „ Сега “.

След три несполучливи опита при предходни гласувания на бюджети юристите най-сетне откриха поддръжка в Народното събрание за значително понижаване на облагането им. Вносителите от Има Такъв Народ съумяха да прокарат фрапантно завишение на нормативно приетите разноски за адвокатските услуги от 25 на 40%. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР