Заседание по делото за двуетажната постройка на плажа в „Росенец“

...
Заседание по делото за двуетажната постройка на плажа в „Росенец“
Коментари Харесай

Постройката на плажа Росенец я нямало в кадастралната карта до 2018 г.

Заседание по делото за двуетажната сграда на плажа в „ Росенец “ се организира през вчерашния ден в Бургаския административен съд. То е по тъжба на сдружението " Стрейтлайн. На вчерашното съвещание беше изслушана правосъдно –техническа експертиза, направена от вещото лице инж. Димитрина Стоянова.

Дружеството „ Стрейтлайн “ апелира издадения акт от Община Бургас за срутване на двуетажната сграда, която се намира на плажа, наоколо до парцела, свързван с Ахмед Доган. Според локалната администрация, постройката е противозаконна, защото строителят на обекта е „ незнаен “ и липсват нужните документи за построяването ѝ.

Според юриста на " Стрейтлайн " Иван Цанев, въпросната сграда е съществувала по времето, когато сдружението е закупило от " Лукойл " въпросния парцел. Сградата обаче не попада в кадастралната карта до 2018 година, уточни вещото лице инж. Димитрина Стоянова. Адвокатът изясни, че лесопаркът в „ Росенец “ е основан към 1956 година и оттогава е почнало строителство на почивни бази на доста сдружения в региона. „ Това строителство е осъществявано с разрешението на тогава настоящото законодателство “, разясни Цанев. Той уточни, че техническата документи тогава е била изготвяна и издавана от институт в София.

По време на съвещанието стана ясно, че в Нотариалния акт от 2006. г, когато Лукойл продава парцела на „ Стрейтлайн “, има посочена помощна сграда от 42 кв. м. Не е ясно обаче дали тя е същата постройка, защото съответствува единствено по площ, само че не и по документи.

Адвокат Цанев изиска да бъде назначена тройна експертиза. Мотивът беше, че заключението на вещото лице е ненапълно. Съдът не почете настояването и уточни, че направената експертиза е направена умело.

По делото обаче е належащо да бъдат събрани още доказателства и по тази причина идващото съвещание е отсрочено за 14 юни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР