Заря огря небето над Борисовата градина в София в навечерието

...
Заря огря небето над Борисовата градина в София в навечерието
Коментари Харесай

Гергьовденска заря освети София

Заря огря небето над Борисовата градина в София в навечерието на Деня на храбростта и празника на Българската войска. Зарята стартира в 21 ч. и продължи няколко минути. Събитието е част от празничната стратегия във връзка 6 май.

Заради потребността от обществено разграничаване, тази година няма да се организира обичайният Гергьовденски церемониал. Вместо това, Българската войска ще означи Деня на храбростта с демонстрации и церемонии на 5 места в страната.

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов пък поздрави всички военнослужещи по случай 6 май. Той изясни, че тази година празникът ще е друг. От ефира на медиите жителите ще могат да проследят демонстрации на качествата на въоръжените ни сили.

Адм. Ефтимов съобщи, че армията ни извършва почтено своите отговорности в системата за сигурност на страната, НАТО и Европейски Съюз.

Фокус в напъните остава модернизацията на армията и повишение на привлекателността на военната специалност.

Той благодари на военните медици, които са на първа линия в битката с ковид и съобщи подготвеност и други формирования на Българската войска при потребност да оказват помощ в борабата с пандемията
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР