Зароди се нов дипломатически скандал между Турция и Съединените американски

...
Зароди се нов дипломатически скандал между Турция и Съединените американски
Коментари Харесай

Нов скандал между Турция и САЩ

Зароди се нов дипломатически скандал сред Турция и Съединените американски щати, а мотив за него е интервенцията на турските въоръжени сили „ Маслинова клонка “ в северната част на Сирия, заяви „ Дейли Сабах “.

От американското министерство на защитата оповестиха, че Вашингтон и Анкара водят дипломатически диалози за Африн и понижаване на напрежението сред двете страни във връзка с Сирия. Напрежението е подбудено от американската поддържа към кюрдските бойци, против които се бият турците.

Говорителят на турското външно министерство Хами Аксой съобщи, че това е неистина. На процедура не се водят дипломатически диалози сред Турция и Съединени американски щати и публикуваната информация от американците не дава отговор на истината.

Турските въоръжени сили преглеждат Отряда за национална самозащита (YPG) като въоръжено крило на Кюрдската работническа партия. През предишния месец те започнаха интервенция „ Маслинова клонка “, с цел да прочистят региона на град Африн от наличието на въоръжените бойци.

Любопитно е, че през предишния месец още веднъж се стигна до сходен скандал. Турция упрекна Белия дом в разпространението на погрешна информация по отношение на извършения телефонен диалог сред Доналд Тръмп и Реджеп Ердоган.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР