Заричате се всеки път, че няма да налитате на първото

...
Заричате се всеки път, че няма да налитате на първото
Коментари Харесай

Как да спрете да преяждате вечер след работа?

Заричате се всякога, че няма да налитате на първото нещо за ястие пред очите си, само че след работа постоянно сте озверели от апетит. Какво да извършите?

Поиграйте тетрис. Точно по този начин! Според проучванията, оповестени в списание Addictive Behavior, играта оказва помощ на мозъка да „ превключи “, а вие, като разследване от това, се пробвате да преминете на ново равнище. За да видите резултата, са задоволителни единствено 3 минути, тъй че няма заплаха да стенете обезверени геймъри.

Недостиг на витамин В и магнезий са причина за преяждането

Преди да тръгнете за офиса, сложете в чантата си всичко, което съгласно вас ще ви помогне да се освободите от напрежението – лавандула, копринен шал, обичан парфюм, фотография на близки хора. Когато почувствате, че напрежението е допълнително, извадете един от предметите: равнището на кортизола ще стартира да понижава. В последна сметка след работа няма да ви се постанова да тичате към хладилника, с цел да потушите напрежението.

 Как да спрете да преяждате вечер след работа?

Поразходете се. 15-минутна разходка след работа е гаранция за баланс на нервната система – по-лесно ще храносмилате вечерята. И без фанатизъм: умерено вървене и приятна компания. Ако извършите и малко стречинг, резултатът ще бъде незабравим.

Пред хладилника сте за следващия десерт? Оценете степента на глада си от 1 до 10. Важното е да сте почтени пред себе си. Никакви ограничавания – в случай че сте гладни, яжте.

След време сами ще се научите да оценявате съответно личните си потребности и ще спрете да преяждате от стрес. Това е значимо освен за фигурата ви, само че и за здравето ви.

45минути тренировки борят преяждането

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР