Заради зачестилите катастрофи у нас, мотоциклетистите предлагат изменение в Правилника

...
Заради зачестилите катастрофи у нас, мотоциклетистите предлагат изменение в Правилника
Коментари Харесай

Мотоциклетисти с писмо до Петков с предложения за намаляване на катастрофите у нас

Заради зачестилите произшествия у нас, мотоциклетистите оферират изменение в Правилника за придвижване по пътищата в раздел " Бус лента ". В тази връзка те изпращат писмо до министър-председателя Кирил Петков, министъра на превоза, вътрешните работи, районното развиване и ръководителя на АПИ.

Те оферират да се позволи на водачите на двуколесните моторни транспортни средства да се движат в " бус лентите ". Ограничаване водачите на МПС, които получават дееспособност за придвижване по пътищата посредством удостоверение за ръководство на МПС категория " В ", да получават автоматизирано правото да ръководят мотопеди, двуколесни или триколесни транспортни средства с градивна оптималната скорост не по-висока от 45 км в час.
 Катастрофа блокира Околовръстния път на София
Катастрофа блокира Околовръстния път на София

Образувало се е голямо запушване

За тях е проблем, че законът за придвижване по пътищата сега дава опция автоматизирано на хора , к оито не разполагат със характерни умения, да ръководят мотопед, което на процедура заплашва пътната сигурност. Те упорстват още да бъде изравнена скоростта за придвижване на мотоциклети ръководени с Категория " A " с МПС ръководени с Категория " B " в отвън обитаемо място.

Те желаят да бъдат направени инфраструктурни промени в секторите от пътя с централизация на ПТП. Да се следи за спазването на разпоредбите при слагане на ограничаващи системи за пътища. На пътно платно с две или повече еднопосочни ленти за придвижване, да се обезпечава физическо разделяне сред лентите с разнообразни направления на придвижването.
 Катастрофа в час пик в центъра на София
Катастрофа в час пик в центъра на София

Ударили са се два автомобила в нарушаване

Да се уреди нормативно слагането на животоспасяващи предпазители (предпазни огради) под ограничаващите системи за пътища (мантинели) за при настъпване на ПТП с присъединяване на двуколесно моторно транспортно средство да се избегне опцията от отделяне на крака или съдбовен край. Декларираме нашата и на подкрепящите ни организации подготвеност, да участваме интензивно в създаването на правила, редакцията на нормативни документи и популяризирането на измененията, измежду тази все по-голяма общественост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР