Заради увеличаващия се брой заразени с COVID-19 мерките във Франция

...
Заради увеличаващия се брой заразени с COVID-19 мерките във Франция
Коментари Харесай

На кино и музей във Франция: Само с документ за ваксинация или отрицателен текст

Заради увеличаващия се брой инфектирани с COVID-19 ограниченията във Франция се стягат. За да отидат на кино, да прегледат музей или да посетят спортна демонстрация, французите би трябвало към този момент да показват документ, че са имунизирани, или негативен тест. Междувременно броят на инфектираните в страната избухливо пораства поради по-заразния вид Делта.

С 18 000 нови инфектирани за денонощие " имаме увеличено със 150 % разпространяване на вируса на седмична база - такова нещо в никакъв случай не сме следили, нито при първичния вариант на ковид, нито при английския, южноафриканския или бразилския му вид ", предизвести здравният министър Оливие Веран.

Правителството приказва без съмнение за " четвърта вълна ", а носенето на маски на открито се завръща в редица туристически зони, където епидемията се разпалва още веднъж.

Разширяването на листата с обекти, изискващи хигиеничен пропуск, провокира засилено търсене на ваксини, само че и попари очакванията на културните среди, свързани с сложното възобновяване на бранша след месеци затваряне поради пандемията.

С оглед новите забрани Айфеловата кула, един от най-популярните обекти в света, планува антигенни проби за всички гости без хигиеничен пропуск (безплатни за французите, платени за чужденците).

От началото на август се уголемява и обсегът на местата, където ще се показва хигиеничен пропуск - прибавят се кафета, заведения за хранене и влакове.

Очаква се до края на седмицата текстът да бъде гласуван в Народното събрание.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР