Заради усложняващата се епидемична обстановка Столичната община зачестява проверките за

...
Заради усложняващата се епидемична обстановка Столичната община зачестява проверките за
Коментари Харесай

Зачестяват проверките за спазването на Covid мерките в София

Заради усложняващата се епидемиологична конюнктура Столичната община зачестява инспекциите за спазването на противоепидемичните ограничения в комерсиалните обекти, заведенията за хранене и заведенията, както и в градския превоз.

От началото на седмицата чиновници на общинската полиция и Столичния инспекторат са създали над 2 500 инспекции. Съставени са 4 акта, разгласи заместник-кметът по финанси и опазване на здравето Дончо Барбалов, който инспектира спазването на ограниченията на Женския пазар в София.

В пазарния петъчен ден десетки софиянци се извиха на опашки пред един от входовете на най-големия столичен пазар. Въведена е организация за еднопосочно напредване, сподели шефът на " Пазари-Възраждане " Драгомир Димитров. 

" Имаме тристепенен надзор. За да не позволяваме скупчване към сергиите, хората се разгръщат в опашки през два метра. Ние ги пускаме следено по 10 или по 5 индивида. Никога не позволяваме жител без маска да влезе в пазара ".

Проверка на заместник-кмета по опазването на здравето откри нарушавания от страна на продавачи, които не носят маска или са я сложили погрешно.

" В част от пазара заповедта се съблюдава. За страдание, не на всички места. Проверяващи дружно с " Общинска полиция " постановат санкции там, където не се съблюдават наредбите за носене на защитни средства ".

Проверките на общината не престават: 

" Вчера са направени 900 инспекции. В градския превоз също имаме инспекции, 9 акта от началото на месеца, а идващите дни следва да засилим контрола ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР