Заради цензурата в Русия реакцията там на изказванията на Стефано

...
Заради цензурата в Русия реакцията там на изказванията на Стефано
Коментари Харесай

Скандал по оста Русия - Формула 1

Заради цензурата в Русия реакцията там на изявленията на Стефано Доменикали, че Формула 1 в никакъв случай повече няма да се върне в страната лиши малко повече време. 

Веднага след началото на войната в Украйна надпреварата в Сочи беше анулирано, а малко по-късно беше анулиран и договорът за Гран При на Русия, съгласно който конкуренциите трябваше да се реалокират на новата писта “Игора Драйв ” до Санкт Петербург.

“Винаги съм вярвал, че човек в никакъв случай не би трябвало да споделя в никакъв случай - изясни босът на Формула 1 пред Sport Bild. - Но в този случай, сигурно ви давам обещание, ние не преговаряме и няма да преговаряме с руснаците. Няма да има повече надпревари от Формула 1 в Русия. ”

Естествено, в Русия последваха пояснения, че това не е по този начин.

Първи реагира Дмитрий Свишчов, ръководител на комисията за спорта в съветския парламент, който оспори думите на Доменикали.

“Искам да отбележа, че Доменикали сподели, че “никога няма да има Формула 1 в Русия ”. Но, първо, преди да приказва такива неща, той би трябвало деликатно да огледа личния си контракт - съобщи Свишчов. - За какъв брой години е този контракт - две, три? Самият той е чиновник и може да прави изявления, които са годни в границите на неговия трудов контракт. ”

Това обаче се оказа единствено част от тирадата на Свишчов, който изнесе на бял свят детайлности от връзките на руснаците с ФОМ и Формула 1.

“Ако надпреварата ни е анулирано, то ще е добре да ни върнат парите, които сме платили авансово - съобщи съветският функционер. - Не желаете да се състезавате при нас? Това ни върнете парите за таксата, която платихме за това съревнование. На мен това доста ми наподобява на машинация, на рекет, като през 90-те години.Разбира се, Свишчов побърза да изясни, че Доменикали не е прав и прогнозата му е неточна.

“Мисля, че връзките с нас ще се възстановяват в близко бъдеще и Русия ще се върне в международната спортна общественост - показва непростим оптимизъм Свишчов. - Доменикали би трябвало деликатно да сортира думите си, а ние ще обмислим опцията за обезщетения за финансови и морални вреди. Или най-малко ще препоръчам на шефовете на Гран При на Русия да го създадат. ” Според мен, това решение не се опира на никакви спортни правила. ”Свишчов беше подсилен от някогашния водач във Формула 1 Виталий Петров.

“Кой е Доменикали - запита Петров. - Днес е тук, на следващия ден го няма. Трябва да сме търпеливи. Формула 1 ще се върне, по този начин мисля аз. Може би още следващата година. ”

ФИА реагира най-меко на нашествието на Русия и Беларус в Украйна и остави опция на съветските и беларуски водачи и тимове да вземат участие в интернационалните автомобилни надпревари, само че те нямат право да употребяват своите химни, гербове и национални химни.

Доменикали към този момент съобщи, че ползата към местата в календара на Формула 1 е голям и изборът на домакини не зависи единствено от парите, които те заплащат, с цел да провеждат съревнование от международния шампионат. Неофициално, преди изявлението на Доменикали, от ФИА, от Формула 1 и Либърти Медия обявиха, че е “изключено ” да се чака връщане на международния шампионат в Русия.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР