Заради неадекватни действия освободих изпълнителния директор на ИА Морска администрация

...
Заради неадекватни действия освободих изпълнителния директор на ИА Морска администрация
Коментари Харесай

Директорът на Морска администрация е освободен заради неадекватни действия

Заради несъответстващи дейности освободих изпълнителния шеф на ИА " Морска администрация " капитан далечно корабоплаване Живко Петров.

Това заяви транспортният министър Христо Алексиев на специфична конференция.
 Транспортният министър даде обещание да търси отговорност за заседналия транспортен съд още през днешния ден Транспортният министър даде обещание да търси отговорност за заседналия транспортен съд още през днешния ден
След съвещание на Министерски съвет транспортният министър Христо Алексиев разяснява вчерашното си посещаване във Варна и инспекцията на обстановката с ко...

Поводът е несвършената работа към заседналия в " Яйлата " транспортен съд, за който има данни, че съставлява екологична заплаха.

Министърът регистрира и това, което е направено досега. " Горивото на кораба е източено. То съставлява много сериозна заплаха от замърсяване ", уточни министърът. По думите му обаче няма данни за съществено приключване на товара в морето.

" Колегите от Министерство на околната среда и водите всеки ден са там, вършат замервания. Ако възникне по-критична обстановка, ще реагираме ", акцентира Алексиев.

" Имам подозрения за избрани лобистки и търговски действия, само че нямам обстоятелства и доказателства, когато ги имам, ще ги оповестя ", уточни още той.
 Холандска компания, спасявала подводницата „ Курск “, ще ни оказва помощ за „ Вера Су “, ние не се оправяме Холандска компания, спасявала подводницата „ Курск “, ще ни оказва помощ за „ Вера Су “, ние не се оправяме
Акцията по изтеглянето на заседналия товарен транспортен съд „ Вера Су “, както и интервенцията по разтоварването му бяха краткотрайно прекрат...

Министърът напомни, че екипажът на кораба е от 9 индивида и че човешкият живот е приоритет. Затова тяхното положение на кораба се следи ежечасно, като има направен проект за дейности по укрепването на кораба, защото вълнението е 3-4 бала.

" Има 5 сюжета за безвредно извеждане на кораба. Която и технология да изберем, тя би трябвало да бъде съгласувана с Министерство на околната среда и водите ", уточни още Алексиев.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР