Заради кризата в Украйна и съответно наложените санкции срещу руската

...
Заради кризата в Украйна и съответно наложените санкции срещу руската
Коментари Харесай

Гран При на Русия под въпрос заради кризата в Украйна

Заради рецесията в Украйна и надлежно наложените наказания против съветската страна от страна на Съединени американски щати, Европейския съюз и Англия, тазгодишното издание на Гран При на Русия във Формула 1 е под въпрос.

Въпреки че конкуренцията в Сочи е планувана чак за края на септември, още от в този момент започнаха апелите към притежателите на спорта, тя да бъде анулирана. Гран При на Русия би трябвало да се организира три месеца след финала на Шампионската лига по футбол, който би трябвало да се изиграе в Санкт Петербург.

Министър ръководителят на Англия Борис Джонсън изрази своето мнение, че провеждането на всевъзможни интернационалните спортни събития в Русия, поради нашествието на непозната, самостоятелна страна е неприемливо. Подобно мнение показа и министърът на дигитализацията, медиите, културата и спорта на Обединеното кралство Надин Дорис.

Гран При на Русия дебютира във Формула 1 през 2014 година, единствено осем месеца, откакто Руската федерация анексира Крим, което също докара до наказания против Москва. Този път обаче американският президент Джо Байдън се закани за „ по-сериозни ограничения “ против неговия сътрудник Владимир Путин.

Тазгодишното издание на Гран При на Русия би трябвало да е последното на пистата в Сочи, защото от сезон 2023 конкуренцията би трябвало да се реалокира на „ Игора Драйв “ край Санкт Петербург.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР