Заради кризата около коронавируса Българската стопанска камара настоява да бъде

...
Заради кризата около коронавируса Българската стопанска камара настоява да бъде
Коментари Харесай

Стопанската камара иска спешен антикризисен бизнес съвет заради коронавируса

Заради рецесията към ковид Българската стопанска камара упорства да бъде свикван незабавен антикризисен бизнес съвет. В публична позиция те декларират, че поддържат изключителните ограничения, подхванати от държавното управление. "Убедени сме, че най-ценният капитал на България са хората, по тази причина всички ограничения, свързани с обезпечаване здравето на популацията, са навременни и нужни ", акцентират от БСК.

По техните думи, виновните работодатели вършат всичко належащо, с цел да предпазят здравето на своите чиновниците - реорганизират работния развой, покачват санитарно-хигиенните условия на работната среда , наблюдават за настоящото здравословно положение на заетите и така нататък

От съсловието обаче показват терзание за отрицателното отражение на рецесията върху тяхната оперативна активност. "Загубата на клиенти, неналичието на служащи и нарушените доставки са проблем на всеки български бизнесмен, никой не е подминат! Големият проблем е неналичието на предвидимост какъв брой дълго и с каква мощ ще продължи рецесията. Всичко това постанова нуждата от подкрепящи национални политики, които да тушират отрицателните стопански резултати ", се споделя още в позицията.

От Камарата акцентират, че макар мощно лимитираните обществени запаси на страната ни, разчитат българският бизнес да бъде подсилен с организационни и при опция финансови ограничения, които да омекотят удара. "Настояваме да бъде направен, взаимно с представителите на бизнеса, явен антикризисен проект, съдържащ съответни незабавни ограничения, с ясни периоди за приложение ", безапелационни са работодателите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР