Заради инцидента със спирането на АЕЦ Запорожие снощи, президентът на

...
Заради инцидента със спирането на АЕЦ Запорожие снощи, президентът на
Коментари Харесай

Зеленски с добри новини. Ето какво каза за АЕЦ Запорожие


Заради случая със прекъсването на АЕЦ " Запорожие " нощес, президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани интернационалната общественост да ускори натиска върху Русия.

Той изиска съветските военни да излязат от атомната електроцентрала незабавно, с цел да не се стигне до световна радиационна злополука.

Критичната обстановка с краткотрайно изключената от употреба АЕЦ " Запорожие " ускори страховете от нуклеарна злополука в Украйна.

Положението е овладяно единствено с помощта на задействаните спешните аварийни дизелови генератори на централата, с цел да се обезпечи нужната за работата ѝ електрическа енергия, заяви президентът Володимир Зеленски. 

По думите на Зеленски за първи път в историята, Запорожската атомна електроцентрала е спряла работа.

" Това стана откакто съветски обстрел повреди последната настояща линия на електропроизводството на централата към украинската енергийна система. Дизеловите генератори незабавно започнаха да обезпечават сила на самата АЕЦ, с цел да я поддържат след прекъсването. Светът би трябвало да разбере каква опасност съставлява това. Ако дизеловият генератор не беше включен, в случай че автоматиката и личният състав на нашата централа не бяха работили след прекъсването на тока, в този момент щяхме да бъдем принудени да преодолеем последствията от радиационна повреда ", съобщи украинският държавен глава.

Комплексът, най-голямата нуклеарна централа в Европа, е окупиран от съветските сили и се ръководи от украински служащи от първите дни на 6-месечната война.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР