ЗАПОВЯДАЙТЕ НА ОТКРИВАНЕТО УТРЕ В ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ – КАЗАНЛЪК!През последното

...
ЗАПОВЯДАЙТЕ НА ОТКРИВАНЕТО УТРЕ В ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ – КАЗАНЛЪК!През последното
Коментари Харесай

В Казанлък откриват „Минипринт“

ЗАПОВЯДАЙТЕ НА ОТКРИВАНЕТО УТРЕ В ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ – КАЗАНЛЪК!

През последното десетилетие стана невероятно да се пренебрегне голямото голям брой художествени стилове, медии и креативен процеси, които характеризират актуалната графика. Иновациите в технологиите за основаване и възпроизвеждане, разрешиха на художниците да разширят границите на себеизразяването и да работят в невиждана гама от нови креативен формати. Но безмилостното движение на съвремието и пробните течения провокира и коренно противопоставяне: до момента в който някои художници са възприели изцяло последните софтуерни процеси, все по-голям брой художници остават неубедени в тях и не престават да се застъпват за по-класическите и обичайни способи на щемпел. Отношенията сред обичайните и цифровите техники в графиката ни водят в сърцето на два значими въпроса: Как биха могли цифровите технологии и методите за възпроизвеждане да претендират за своето почтено място в дългогодишната традиция на художествения опит и въображение? И по какъв начин обичайните графични техники ще продължат да се развиват, без да се трансфорат в просто носталгично възобновяване на одобрявани за даденост архаични форми на изложение?

Международната галерия за модерна дребна графика Казанлък е годишна демонстрация, чиято цел е да сложи и разшири този диалог в разнообразни културни конгреси, оспорвайки схващането, че една галерия би трябвало да се концентрира само върху техническите аспекти на графиката. Тъй като носителят не е сурогат на наличието, Минипринт Казанлък показва както обичайни, по този начин и пробни отпечатъци с високо техническо качество и дълбочина на въображението. Форматът и времевата рамка на годишното събитие имат за цел да обезпечат сцена за художници, куратори, колекционери и фенове на изкуството да събират и обменят хрумвания, с цел да споделят нови познания и прозрения за дисциплината и бъдещето на графиката за години напред.

Минипринт Казанлък е към този момент обичайната демонстрация в богатия културен календар на нашия град. Тя трансформира Казанлък в международна столица на графиката и с помощта на нея хиляди хора по целия свят всяка година чуват името на Казанлък. Тази година е десетото издание на изложбата, която обичайно ще се организира в залите на Художествена изложба – Казанлък в границите на Фестивала на розата.

Откриване: 1 юни, 18:00 ч. в Художествена изложба – Казанлък

Събитието е част от програмата на ПРАЗНИК НА РОЗАТА 2022 ГОДИНА, проведен от Община Казанлък.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР