Заповедта на здравно министерство ограничава събиранията до 30 душиПреизбиране на

...
Заповедта на здравно министерство ограничава събиранията до 30 душиПреизбиране на
Коментари Харесай

Маджаров свиква лекарски събор за 400 души въпреки забраната

Заповедта на здравно министерство лимитира събиранията до 30 души
Преизбиране на поста

Председателят на БЛС доктор Иван Маджаров привиква на 18 септември в НДК 72-рия постоянен отчетно-изборен събор на Българския лекарски съюз. По-странното е, че форумът за близо 400 души ще се организира на фона на изключителните противоепидемични ограничения, които съгласно заповедта на здравния министър Стойчо Кацаров не разрешава събирането на повече от 30 души на закрито и провеждането на мероприятия от подобен вид като конференции, общи събрания и други Началото на събора е планувано за 11 часа, а в дневния ред е точка за избор на ръководител на Управителния съвет на Български лекарски съюз.

Какъв образец ще дадем лекарите на хората и по какъв начин да чакаме от жителите да съблюдават рестриктивните мерки, разясниха пред „ Труд “ медици. Според тях главната цел на доктор Иван Маджаров е той да бъде избран отново за ръководител на БЛС с най-малко гласове.

Членове на БЛС разясниха с терзание и обстоятелството, че към този момент е потвърдено по какъв начин даже и имунизирани популяризират COVID-19. Логичен е въпросът кой поема в тази усложнена епидемиологична конюнктура риска за всички присъстващи, в случай, че на Събора ще чакат към 400 членове на БЛС, споделиха още лекари.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР