Започват срещите на министъра на вътрешните работи с кметовете на

...
Започват срещите на министъра на вътрешните работи с кметовете на
Коментари Харесай

Държавата се задейства. Какво ще получат пострадалите от наводненията?

Започват срещите на министъра на вътрешните работи с кметовете на общините, потърпевши от наводненията през миналите седмици.

-->
Министър Калин Стоянов управлява Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне, която в най-кратки периоди би трябвало да отпусне средства за възобновяване на вредите.



Правителството има желание да финансира планове за предварителна защита на бедствия регулярно, а освен по време на рецесии.

Премиерът акад. Николай Денков разпореди на министър Стоянов да създаде ясна и транспарантна методика за оценка и приоритизиране на настояванията към междуведомствената комисия.

„ Много е значимо тя да работи непрекъснато, като стартираме да отстраняваме проблемите от най-рисковите места “, акцентира министър-председателят на съвещанията на регионалните спешни щабове във Враца и Монтана, в които се включи персонално.

В неделя с кметовете по места и с регионалните шефове министър председателят разиска опциите за предприемане на повече дейности за попречване на сходни спешни обстановки.

Акад. Денков беше безапелационен, че държавното управление ще води регулярен разговор с локалната власт, с цел да се вземат съответни ограничения като разчистване на речните корита и създаване на насипи, където е належащо.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР