Започват преговори за изграждане на нов мост над река Дунав

...
Започват преговори за изграждане на нов мост над река Дунав
Коментари Харесай

Започват преговори за нов мост над река Дунав при Русе-Гюргево

Започват договаряния за създаване на нов мост над река Дунав при Русе-Гюргево. Днес на постоянното си съвещание кабинетът утвърди като основа за водене на договаряния меморандум сред държавните управления на България и Румъния за осъществяване на изследвания.

Според разбор на терена, автомобилният трафик през Дунав мост 1, както и на комерсиалния продан по Рейнско-Дунавския кулоар (коридор 7), неведнъж е повишен през последните години. Съществуващото оборудване е намерено за употреба преди повече от 60 години и техническите му благоприятни условия не разрешават облекчение на трафика. Поради дългата му употреба се постанова рехабилитация на структурата и прекъсвания на придвижването. Това води до обилни тапи, натоварване на инфраструктурата и други усложнения.

Целта на новото оборудване при Русе-Гюргево ще е да облекчи доста съществуващия трафик, да понижи отрицателното влияние върху околната среда и ще има повсеместен позитивен стопански резултат за двете страни.

Подкрепа за построяването на новия мост е изразена и от локалните и районни управляващи на двете страни, които организираха среща през август.

За първите осем месеца на 2016 година по този маршрут са минали сред 750 000 и 760 000 автомобила, а за същия интервал на тази година техният брой към този момент е 1 370 000.

На срещата през август Нику Мардале от Окръжния съвет в Гюргево съобщи, че румънската страна има направен план за нов мост сред Русе и Гюргево, изработен още през 2014 година Според разбора тогава нужната сума е била към 250 млн.евро.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР