Започва застудяване. От запад на изток облачността ще се увеличава

...
Започва застудяване. От запад на изток облачността ще се увеличава
Коментари Харесай

Облаци и застудяване. Облечете се добре

Започва захлаждане. От запад на изток облачността ще се усилва и късно вечерта на обособени места в крайните западни и североизточни региони ще превали. По поречието на Дунав и в източните региони ще остане с ниска слоеста облачност или мъгла, само че след обяд видимостта ще се усъвършенства. През деня ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Минималните температури ще са от 0° до 5°, оптималните ще бъдат сред 10° и 15°. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и ще продължи да се покачва, съобщи организация „ Фокус ”, цитирайки Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието преди обяд ще има забележителна ниска облачност, тук-там и видимостта ще е понижена. След обяд видимостта ще се усъвършенства, само че от север облачността ще се усилва. Максималните температури на въздуха ще са 12°-15°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще се усилва. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 8°, на 2000 метра - към 4°.

През нощта против сряда и в сряда ще бъде облачно, в доста региони ще вали дъжд. Вятърът ще е от северната четвърт, най-вече слаб. В четвъртък вятърът ще стане от изток-североизток, в източните региони ще бъде сдържан и с него ще стартира да прониква относително леден въздух. Температурите ще се намаляват. В четвъртък и петък в множеството региони облачността ще остане по-често забележителна, само че вероятността за превалявания е по-малка. По-съществени разкъсвания и понижения на облачността ще има над Южна България в петък.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР