Започва Цялостна реконструкция на гара Подуяне, каквато не е правена

...
Започва Цялостна реконструкция на гара Подуяне, каквато не е правена
Коментари Харесай

Започва ремонт на гарите Подуяне и Искър, по-късно - и на Казичене

Започва Цялостна реорганизация на гара Подуяне, каквато не е правена от основаването ѝ. Сега там пейките са остарели, работи единствено едно гише и сега единствено една от вратите може да се отваря. В допълнение има проблеми с осветлението и с течове, оповестява Българска национална телевизия.

Ремонтите на гарата в Подуяне и на гара Искър ще стартират при започване на май. Сроковете за гара Подуяне са 15 месеца за осъществяване, за гара Искър - 1 година, изяснява инж. Ивайло Дженев от Националната компания „ Железопътна инфраструктура “.

Предвидено е да се ремонтира и гара Казичене, само че там ще има закъснение поради обжалване на процедурата в Комисията за защита на конкуренцията.

Реконструкциите в гара Подуяне ще включват градивно подсилване, възстановяване на енергийната успеваемост, достъп за лица в неравностойно състояние, озеленяване. ВиК и електроинсталациите също ще бъдат възобновени.

Дървените порти в гарата ще бъдат реставрирани. Гарата ще работи без спиране по време на ремонта, макар че ще има известни усложнения в обособени стадии на ремонтните действия.

Строителните стойности на ремонтите на трите гари са към 5,4 милиона лв. - 2,9 милиона за Подуяне, 1,2 милиона за Искър и 1,1 милиона за Казичене.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР