Започва ремонтът на 7-километров участък от АМ "Марица“ в платното

...
Започва ремонтът на 7-километров участък от АМ "Марица“ в платното
Коментари Харесай

Ремонтират 7 км от АМ „Марица“ за 24.1 млн. лева

Започва ремонтът на 7-километров сектор от Автомагистрала "Марица “ в платното за София, оповестиха от Агенция "Пътна инфраструктура ". Отсечката е в региона на Свиленград /от 94-ти до 101-ви км/ и е издигната преди повече от 30 години. При ремонтните действия трафикът ще минава в двете посоки в платното за Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. Необходимо е водачите да карат с нараснало внимание, да съблюдават прецизно пътната сигнализация и ограничаването на скоростта от 90 км/час.

Заради ремонта ще бъдат затворени връзките за София и Свиленград на пътен възел „ Свиленград “ /при 97-ми км/ в платното за столицата.

Проектът планува замяна на асфалтовата настилка и възстановяване на отводняването. Участъкът ще е с нова хоризонтална шумяща маркировка и ограничаващи системи. Очаква се ремонтните действия да завършат до края на януари 2021 година.

Обновяването на 7-километровата права е част от поетапен ремонт на сектори от Автомагистрала „ Марица “, в употреба повече от 30 години, който ще продължи през 2021 година. Агенция „ Пътна инфраструктура “ възнамерява до края на идната година да се ремонтират още две прави от автомагистралата - едната с дължина 1.8 км в платното за София /от 101-ви до 103-ти км/, а другата е 3.6 км в двете платна /от 103-ви до км 107-ми км/. Ще бъдат актуализирани общо 12.5 км в посока София и 3.6 км в посока Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево “.

Ремонтът на трите сектора от Автомагистрала "Марица “ ще е за 24.1 млн. лв.. На секторите ще бъдат инсталирани ограничаващи системи на стойност 4.2 млн. лв.. Средствата са от бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Изпълнител на строително-монтажните работи е „ АБ “ АД, с което АПИ има контракт по Закона за публичните поръчки за настоящ ремонт и поддържане на Автомагистрала „ Марица “ на територията на област Хасково. За ограничаващите системи дава отговор „ Юпитер 05 “ ООД, с което АПИ има по контракт по Закона за публичните поръчки за доставка и монтаж на ограничаващи системи за Южен централен регион, в който е и област Хасково.

Автомагистрала "Марица "

свързва Автомагистрала "Тракия " при пътен възел "Оризово " с Турция при Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево ". Дължината ѝ е към 117 километра. Тя минава около Димитровград, Хасково, Харманли, Любимец и Свиленград. Автомагистрала "Марица “ е част от Паневропейски транспортен кулоар №4 и Европейски път Е80. През автомагистралата минава и пътният трафик за Гърция при пътен възел "Ново село ".

Магистралата носи името на река Марица, по чието продължение минава. Строежът й стартира през 1979 година и публично приключва на 29 октомври 2015 година.

Автомагистрала "Марица " има връзка с автомагистрала "Тракия ". Реално началото на Автомагистрала "Марица “ съответствува със 167 км от Автомагистрала "Тракия “. Първите три километра на Автомагистрала "Марица “ (от км 0 до км 3+256) до пътен възел "Оризово " съответстват и са надлежно (от км 167 до км 170) от трасето на Автомагистрала "Тракия “. Връзката сред двете автомагистрали се реализира в посоките Свиленград-София, Свиленград-Бургас и София-Свиленград посредством магистрален габарит.

Автомагистрала "Марица " обезпечава връзката с Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево " - Капъкуле и с Турция. След този Граничен контролно-пропусквателен пункт на турска територия тя се свързва с четирилентов първокачествен път D100, който наоколо до град Одрин се влива в турската автомагистрала О-3 в посока Истанбул и Мала Азия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР