Започва ремонтът на 11.5 км от второкласния път II-53 Сливен

...
Започва ремонтът на 11.5 км от второкласния път II-53 Сливен
Коментари Харесай

Започва ремонт на най-късата пътна връзка на Ямбол с Бургас и Южното Черноморие

Започва ремонтът на 11.5 км от второкласния път II-53 Сливен – Ямбол в сектора сред Ямбол и Калчево, оповестиха от Агенция "Пътна инфраструктура ". За да не се затруднява трафикът строителните действия ще се извършват поетапно на сектори от 50 метра. Движението ще е в двете посоки в една лента и с ограничаване на скоростта до 50 км/час.

Пътят II-53 обезпечава най-кратката връзка на Ямбол с Бургас и Южното Черноморие и се употребява като различен маршрут на Автомагистрала „ Тракия “ по направлението Средец и Бургас. С обновяването на трасето ще се усъвършенства връзката сред двата регионални града и ще се увеличи сигурността на пътешестване.

Изпълнител е ДЗЗД „ ПЪТНО ПОДДЪРЖАНЕ – Н “, с участници: „ Пътно поддържане – Сливен “ ЕООД и „ Нивел строй “ ЕООД. С сдружението АПИ има контракт по Закона за публичните поръчки за настоящ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа в област Ямбол.

В ремонта на правата ще се влагат 13.4 млн. лева от бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Очаква се ремонтните действия да завършат до края на май 2021 година.

Предвижда се цялостна замяна на асфалтовата настилка, възстановяване на отводняването, оформяне на банкетите, хоризонтална маркировка, пътни знаци. Където е належащо ще се ремонтира и пътната основа. Ще бъдат актуализирани и мостът над р. Тунджа в Ямбол, част от така наречен обход юг на Ямбол, и оборудването в с. Калчево. Предвидени са ограничения за обезопасяване на кръстовищата за с. Кукорево и с. Стара река и пресичането с път I-7 Силистра - Шумен - Елхово - Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “.

Отсечката, която ще се ремонтира, е сред обновените през тази година 8.6 км от път II-53 сред Крушаре и Ямбол и продължаващите и сега строителни работи в 6.7-километровия сектор сред Калчево и Челник. След завършването на всички планувани действия ще бъдат актуализирани близо 27 км от второкласния път Сливен – Ямбол на територията на област Ямбол.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР