Започва най-дългият от църковните пости - Великденският. Той е с

...
Започва най-дългият от църковните пости - Великденският. Той е с
Коментари Харесай

Защо постенето може да разклати имунната система

Започва най-дългият от църковните пости - Великденският. Той е с дълготрайност 7 седмици. В студиото на " Тази неделя " доктор Райна Стоянова, диетолог и ендокринолог, споделя по какъв начин да постим вярно. 

Според нея постенето би могло да разклати имунната система, тъй като не е изключително уравновесено хранене. Ето по какъв начин това да не се случи.  

" Здравите хора е добре да се пречистят физически от преяждането през зимата. Тогава сме си угаждали малко повече във връзка с храната. Важно обаче е гладко да влезем в пости. Първо се стопира месото, след това  млечните и яйцата ". 

" Ако в организма има дефицити още преди поста, той може да се окаже нездравословен за здравето. Липсата на незаменимите аминокиселини, които се намират извънредно в животинските продкти, може да окаже въздействие.  Дефицитът на желязо и витамин Б12 може да се окаже рисков, особено за хора, които с апод висок стрес, бременни и кърмещи ".

" Хората постоянно постят, с цел да редуцират тежестта си. Това няма по какъв начин да се случи, изключително в случай че пряждат с самун и картофи. В същността си постът е за душевно филтриране ".

" Важно е по време на пост да се храним разнообразно. Ако съчетаваме вярно зърнените артикули с бобови такива и акцентираме на приема на консумираме фасул, грах, да вземем за пример - бихме могли да си набавим задоволително растителни белтъчини. По този метод няма да страдаме от непълнота на пълноценни белтъчини ".

Ядките, зърнените храни и спанакът са богати на желязо. Черният шоколад самичък по себе си не би трябвало да има млечни артикули, тъй че не е нужно да го изключваме ".

Освен уравновесена храна доктор Стоянова подчертава и върху значимостта от добавяне на витамин Д, изключително по време на пандемия. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР