Започва натиск за промяна на българската позиция по отношение на

...
Започва натиск за промяна на българската позиция по отношение на
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Вероятно ще опитат да променят позицията за РСМ чрез падане на кворума в НС

Започва напън за смяна на българската позиция във връзка с Скопие посредством приспособяване на парламентарния кворум, предизвести Евродепутатът Андрей Ковачев от ГЕРБ/ЕНП.

" Българският министър председател неведнъж е заявявал, че в случай че има смяна на българската позиция, тя би трябвало да мине през гласоподаване в българския парламент. И аз чувствам по какъв начин се стартира по най-различни канали, в това число и дипломатически, да лобират измежду българските народни представители за такава смяна при вероятно гласоподаване в Народното събрание да се промени Рамковата позиция и Декларацията на българското Народно събрание от 2019 г, както и консенсусът, който беше признат при българския президент. " – съобщи евродепутатът пред Bulgaria ON AIR.

Според него се търсят разнообразни разновидности за смяна на парламентарния кворум, с цел да се извърши тази смяна.

" Най-различни разновидности се пресмятат, математически разновидности. Ако може някоя група, по-малко хора да влязат от нея, от другата, в случай че не влязат също, с цел да може да падне кворумът и с по-малко депутати да се одобри това изменение. Аз се надявам, че отговорността, която имат пред своите гласоподаватели нашите представители в българския парламент, няма да допусне такова неявяване от пленарна зала по едно толкоз значимо за гласоподаване за България. " – означи Андрей Ковачев.

Той разяснява и новината, че дребната партия Левица, която има двама депутати в Народното събрание в Скопие, е дала на прокурор ръководителя на Културния клуб " Иван Михайлов " в Битоля.

" Аз чакам, че македонското държавно управление в Скопие, както и българското, ще защитят главните човешки права на господин Любчо Георгиевски ", уточни евродепутатът.

" Заради откъс на Ванчо Михайлов и поради самото име на Ванчо Михайлов... Разбираме ли защо става въпрос? Заради откъс на историческа фигура се дава някой на прокурор като престъпно закононарушение. Ако цитираш Ванчо Михайлов, ти ставаш престъпен нарушител. Това се е случвало в най-тежките години на комунизма. Но в този момент, когато те претендират, че са народна власт, чакам да бъдат предпазени българите в Република Северна Македония от самото държавно управление на РСМ. Очаквам някаква реакция и от страна на българското държавно управление. Все отново министър председателят, вицепрезидентът, външният министър, хора от българското Народно събрание бяха там на откриването. Председателят на клуба, който те откриха, е атакуван по този метод. " – сподели още Андрей Ковачев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР