Започва наказателно производство срещу зам.-министър Александър Манолев за нецелево разходване

...
Започва наказателно производство срещу зам.-министър Александър Манолев за нецелево разходване
Коментари Харесай

Непълнолетна стопанисвала лозето на Александър Манолев

Започва наказателно произвеждане против зам.-министър Александър Манолев за нецелево разходване на средства по случая с къщата му за посетители. Така представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова разяснява оставката на заместник-министъра на стопанската система и следствието против него.

По думите на Арнаудова Манолев е учредил право на градеж с два поредни нотариална акта в интерес на " Агротрейд " построяването на къща за посетители. Знае се още, че той е дал чартърен на Ана Димитрова личното си лозе, което е с повърхност от 9-10 декара преди тя да навърши пълноправие, изясни представителят на основния прокурор.

Тя посочи, че Александър Манолов като шеф на комерсиално сдружения е дал на Едноличен търговец " Агротрейд - Ана Димитрова " заем от 700 000 хиляди лева Установено е още, че някогашният заместник-министър на стопанската система Александър Манолев е бил член на Държавен фонд " Земеделие " в интервала 19 юли 2017 година до през днешния ден, когато е бил освободен.

Припомняме, че от известието на прокуратурата със сигнала до КПКОНПИ излиза наяве, че Александър Манолев е представлявал компанията Едноличен търговец " Агротрейд - Ана Димитрова " - бенефициент по стратегия за европари.

Манолев е бил упълномощено лице при осъществената инспекция на място на осъществената инвестиция по плана, като е дал и документи, свързани с нея, изискани от специалисти при Регионален механически инспекторат - Благоевград.

Държавна фирма " Земеделие " като разплащателна организация следва да реализира мониторинг по тази причина дали средствата, които са отпуснати се употребяват по предопределение. Срокът на този мониторинг завършва през месец октомври 2019 година, уточни Арнаудова.

Тя осведоми, че е планувана опция на разплащателната организация при реализиране на нередности да изиска от ползвателя връщане на 100% на финансираната инвестиция. Установено е още, че като член на УС на Държавна фирма " Земеделие " има функционалности по ръководство и надзор на средствата на фонда по силата на закона и може да реализира надзор за целевото консумиране на средствата.

" Всички тези условия към този миг не могат да се оценят като закононарушение и по тази причина са изпратени на КПКОНПИ за определяне дали има спор на ползи или не ", означи Арнаудова. По думите на Арнаудова обаче е очевидно, че въпросната Ана Димитрова е сложено лице. Нужно е обаче да се открият в действителност връзки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР