Започва дългоочакваният ремонт на гара Септември, който включва основно обновяване

...
Започва дългоочакваният ремонт на гара Септември, който включва основно обновяване
Коментари Харесай

Започва ремонтът на гара Септември

Започва дълго чаканият ремонт на гара Септември, който включва главно възобновяване на приемното й здание, отвесна планировка на окологаровото пространство и рехабилитация на козирката на южната фасада на постройката, оповестяват от Национална компания " Железопътна инфраструктура ".

Целта е да се доближат актуалните критерии за комфорт и сигурност на железопътните услуги, както и нормите за енергийна успеваемост и равни условия за достъп на лица в неравностойно състояние.

При осъществяване на ремонтно-строителните действия ще се промени предназначението на част от публичните, обслужващите и административните пространства, както и функционалните връзки сред тях. Ще бъдат обособени санитарни пространства за жителите. Предвижда се създаване на образна връзка за обезпечаване на бърза и лесна ориентировка, както и реализиране на по-добра съгласуваност с интегрирания градски превоз.

След извършена социална поръчка, за реализатор на обекта е определено Обединение „ Инфра Инженеринг “ ДЗЗД. Срокът за осъществяване на строително-монтажните работи в гара Септември е 540 календарни дни. Стойността на контракта е близо 6 млн лв. с Данък добавена стойност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР