Софийската градска прокуратура няма нищо против освобождаването на бизнесмена Васил

...
Софийската градска прокуратура няма нищо против освобождаването на бизнесмена Васил
Коментари Харесай

Прокуратурата е съгласна Васил Божков да е на свобода

Софийската градска прокуратура няма нищо срещу освобождението на предприемача Васил Божков против гаранция, само че упорства размерът да е половин милион лв., заяви Българска телеграфна агенция. Преди няколко дни градският съд дефинира гаранцията на Божков да е 130 000 лв. по така наречен хазартно дело, само че прокуратурата е протестирала размера.

Жалба против решението на градския съд има и от юристите на предприемача, които считат, че той би трябвало да получи свободата си без мярка за неотклонение, оповестяват от Българска телеграфна агенция.

Решението ще вземе Софийският апелативен съд тази седмица.

На 7 май Софийският градски съд пусна от домашния арест предприемача Васил Божков против парична гаранция. Причината - минали са осем месеца от задържането му, напомня Българска телеграфна агенция.

Припомняме, че някогашният хазартен необут е обвинен по три каузи – за неплащане на хазартни такси, за подбуждане към убийства и за нелегално държане на културно-исторически полезности.

Непосредствено откакто прокуратурата повдигна обвинявания на предприемача през 2020 година, той се оказа в неопределеност и даваше изявленията за българските медиите от екзотична дестинация. Впоследствие управляващите разкриха местонахождението му - Дубай и задействаха процедура по екстрадиция.

Повече от 3 години Божков беше отвън България, а през август 2023 година изненадващо се завърна и бе арестуван. След като бе пуснат под домакински арест той записва политическия си “Център ” за идните парламентарни и европейски избори.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР