Започва 41-вото издание на единствения по рода си фестивал на

...
Започва 41-вото издание на единствения по рода си фестивал на
Коментари Харесай

Тази вечер във Варна откриват фестивала за българско игрално кино „Златна роза“ | Силна селекция от 59 български заглавия очаква посетителите

Започва 41-вото издание на единствения по рода си фестивал на новото българско кино „ Златна роза “ във Варна.

59 български кино лентата ще срещнат своята аудитория в залите на ФКЦ – Варна от 20-и до 28-и септември, напомня Moreto.net

53 игрални, 2 документални кино лентата и 4 сериала са подбрани от селекционната комисия на НФЦ за показване на най-новата продукция на българската кинематография. Разнообразие от жанрове, форми, стилове и трендове, които ще се борят за сърцата на феновете и за премиите на двете влиятелни журита.

Силна селекция от 12 български пълнометражни игрални кино лентата в главния си конкурс - това са премиерните: „ Уроците на Блага “, „ Аромат на липа “, „ Чума “, „ Пулсът на танца “, „ Апостол: един гальовен рицар в Бруталия “, „ Диада “, ‚Записки по едно изменничество “, „ Добрият водач “, както и към този момент познатите от разпространяването си в кината: ‚Васил “, „ Ф 1.618 “, „ Игра на доверие “, „ Чалга “., Многообразни като род и жанр филми в програмата " Открити небосвод “, седем конкурсни стратегии от късометражно кино и съпътстващи събития като изложения, полемики и представяния на книги, чакат варненци и посетители на града.

Визията на фестивала, е въодушевена от 80-годишния празник на актрисата Меглена Караламбова. Нейният гений и сексапил ще красят плаката на фестивала, дело на Николай Тонков. Снимката, употребена за визията е предоставена от колегата на фестивала – Българска Национална Филмотека и е кадър от кино лентата „ Татул “ (1972 година реж. Атанас Трайков)- първата основна роля на актрисата.

И тази година фестивалът ще обърне внимание върху значими за киното тематики като ги дискутира с представители на гилдиите, критици и публицисти.
Фокусите са – телевизионни сериали (новото в програмата тази година), късмометражното кино и неговото разпространяване, жанрово и тематично разнообразие, и историческото кино.

Билетите са към този момент в продажба на касите на ФКЦ и онлайн
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР