Започналото от запад увеличение на облачността днес ще обхване цялата

...
Започналото от запад увеличение на облачността днес ще обхване цялата
Коментари Харесай

Кратко влошаване на времето, после ще се радваме на слънце и високи температури

Започналото от запад нарастване на облачността през днешния ден ще обхване цялата страна и на доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд, към и след обяд, тук-там, с гръмотевици , съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа слаб до сдържан вятър , в Източна България - от югоизток, в западната половина от страната - изначало от югозапад, след обяд - от северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 13° и 18°, по-ниски - по Черноморието, в София – към 14°. Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и ще е доста по-ниско от междинното за месеца. 

Над Черноморието облачността ще е забележителна, към и след обяд - с превалявания от дъжд, по южното крайбрежие - по-значителни по количество. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 8° и 12°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е забележителна, с превалявания от сняг, под 1800 метра - от дъжд. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър, след обяд последователно ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 9°, на 2000 метра - към 3°. 

През нощта против петък ще бъде прохладно, само че преваляванията бързо ще спрат, от запад на изток, и облачността ще се раздра и ще намалее.

В петък и събота ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще е от западната четвърт, слаб до сдържан. Ще бъде топло, с оптимални температури в по-голямата част от страната над 20°, втория ден, тук-там, до 25°-26°.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР