Започнахме да разследваме над 120 случая, в края на тази

...
Започнахме да разследваме над 120 случая, в края на тази
Коментари Харесай

Кьовеши: Получихме информация за измами с евросредства в България

" Започнахме да проверяваме над 120 случая, в края на тази или началото на идната седмица ще публикуваме годишния отчет. Получихме информация за измами с евросредства в България, свързани с публични поръчки, информация, обвързвана със злоупотреби в областта на селското стопанство, строителството, фондовете за възобновяване след COVID-19. Това са главните типове закононарушения, които проверяваме и по които сме получили сигнали от българските жители ", съобщи европейския основен прокурор Лаура Кьовеши след среща с министър председателят Кирил Петков. Тя е на посещаване в България.

" Благодаря на министър-председателят Кирил Петков за неговата увереност, водачество и ясна визия по отношение на битката против корупцията. Ние споделяме едни и същи цели и приказваме на един и същи език. Ако няма откриване на измамите, няма да има следствие. Това е отправната точка ", акцентира Кьовеши. 

" Има няколко канала за докладване на съмнения за измами. Министерският съвет ще стане контактна точка с Европейската прокуратура и това е явен сигнал за мощен ангажимент на най-високо равнище. Получихме многочислени сигнали за нарушавания, в този момент е време българските управляващи да стартират да работят по доста комплицирани случаи дружно с нас, по тази причина сме тук. Важно е българските управляващи да изпращат сигнали до Европейската прокуратура ", добави тя.

Кьовеши посочи, че са получили рекорден брой тъжби от България.

" Благодаря на госпожа Кьовеши за изчерпателния диалог, който мина в доста градивен дух и с общата упоритост да работим дружно и да покажем, че България не е място за нарушавания, корупция и всевъзможни други закононарушения, свързани в еврофондове ". Това сподели от своя страна министър председателят Кирил Петков. 

" Всички закононарушения, свързани с европейски пари след 2017 година, могат да бъдат обект на следствие ", акцентира Петков.


 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР