Започна залесяването на горските територии, унищожени от големия пожар в

...
Започна залесяването на горските територии, унищожени от големия пожар в
Коментари Харесай

Започна залесяването на горските територии, унищожени от големия пожар в Пирин миналото лято

Започна залесяването на горските територии, унищожени от огромния пожар в Пирин през предишното лято. Възстановяването ще продължи четири години.

Около 14 хиляди декара гора засегна огнената буря през месец август. До края на годината ще завърши изнасянето на изгорялата дървесина, като по едно и също време с това върви и подготовката на терените.

Първите фиданки бяха залесени предходната седмица, а през есента и пролетта на идната година ще бъдат възобновени към три хиляди декара гора, сподели шефът на Югозападното държавно дружество Дамян Дамянов.

„ Около осем хиляди декара ще бъдат изкуствено залесени и поради казуса със съхнещите гори. Засегнатите площи на територията на горското дружество досега са 2000 хектара. За задачата в горските разсадници и предприятието за контейнерно произвеждане ще бъдат обезпечени близо 6,5 милиона фиданки от широколистни и иглолистни типове ", добави инж. Дамянов.

Пожароопасният сезон към този момент е разгласен на територията на седемте области, които са в обсега на горското дружество.

В момента се ревизира осъществяването на проектите за противопожарна подготвеност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР