Започна второто издание на ФилмГейт БГ под вече познатото мото

...
Започна второто издание на ФилмГейт БГ под вече познатото мото
Коментари Харесай

Късо кино каца на празното летище

Започна второто издание на ФилмГейт БГ под към този момент познатото мото " Късо кино с крила ". След сполучливия пилотен план на Летище София, където десетки хиляди пасажери се допряха до филмите на млади български създатели, ФилмГейт БГ идва на Летище Пловдив с забавни сътрудници и вълнуваща селекция.

Работата е там, че пловдивският аеропорт обслужва единствено две линии - до Тел Авив и Лондон Стансед, и преминаващите през него пасажери са единствено няколко десетки на седмица.

ФилмГейт БГ е нова свободна зона за българско късометражно кино на Летище Пловдив. Заминаващите от там пасажери към този момент могат да прекарат времето си преди извеждане към самолета в компанията на седмото изкуство. На екрана на ФилмГейт БГ ги чакат къси и прочувствени истории и огромно жанрово многообразие.

Всички филми са с британски надписи, а излъчването им продължава без спиране по време на оперативното време на летището.
Целта е до необятната аудитория да доближат качествени творби, които рядко намират своя път до елементарния фен, а в следствие да се развие по-многобройна публика за късометражните филми.

Предстоят нови шест месеца " Късо кино с крила ". Сред определените заглавия попадат филми с голям брой фестивални триумфи и награди като " Срам " на Петър Крумов, " Любов " на Боя Харизанова, " На алено " на Тома Вашаров, " Как да надебелеем
здравословно " на Кеворк Асланян и доста други.
Селекцията на филмите е дело на Кинематограф.BG, NO BLINK, Международен фестивал на късометражното кино " В Двореца " и Международен фестивал на късометражното кино „ Карантината “

ФилмГейт БГ е план на продуцентска компания Менклипс и се осъществя с финансовата поддръжка на Общинска фондация „ Пловдив 2019 ” в границите на “Пловдив - Европейска столица на културата ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР