Започна вторият етап от Акция Зима. По традиция втората десетдневка

...
Започна вторият етап от Акция Зима. По традиция втората десетдневка
Коментари Харесай

Започна вторият етап на Акция Зима, акцентът е към пешеходците

Започна вторият стадий от Акция " Зима ". По традиция втората десетдневка на месеца е отдадена на пътната сигурност с акцент към пешеходците.

Приоритетно в границите на акцията екипите на Пътна и Охранителна полиция, ангажирани с провеждането й, ще наблюдават за вярното държание на пешеходците като участници в придвижването по пътищата, както и на водачите на транспортни средства към тях. Ще се съблюдава пресичането на движещите се пеш да става единствено на избраните за това места, както и за недопускане на лишаване на преимуществото им от страна на водачите.

Пътна полиция, ГДНП обръща внимание, че часовете на интензивно придвижване след 5 часа следобяд към този момент са в тъмната част на денонощието, което допуска и пешеходците да бъдат с нараснало внимание, изключително когато им следва да пресекат платното за придвижване. Освен че това би трябвало да става единствено на позволените за тази цел места, целесъобразно е да заобикалят да пресичат в сектори, които не са добре осветени. Препоръчително е също да имат по облеклата си детайли, които да ги вършат по-лесно забележими за водачите на транспортни средства.

Акция " Зима " се организира всяка година от началото до края на месец ноември. Тя е разграничена на три елементи - всяка от по 10 дни. Първата десетдневка е отдадена на придвижващите се с колела, самостоятелни електрически транспортни средства и транспортните средства с животинска двигателна сила. Втората е с акцент към пешеходците, а третата - към водачите на моторни транспортни средства.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР