Започна строителството на участъка от АМ "Хемус" от Ябланица до

...
Започна строителството на участъка от АМ "Хемус" от Ябланица до
Коментари Харесай

Започва строителството на нова отсечка от Хемус

Започна строителството на сектора от Автомагистрала "Хемус " от Ябланица до п.в. Боаза. На първата копка участваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на районното развиване Николай Нанков и на финансите Владислав Горанов.

Новата права на автомагистралата е дълга 9,3 км. Първата копка бе направена в края на съществуващото трасе, където ще стартира новият сектор Ябланица – Боаза. Обектът, чието строителство се финансира от държавния бюджет, ще бъде построен от консорциум „ ХВП Ябланица “ ДЗЗД.

Ремонтните действия възлизат на 55 млн.лв. като, съгласно министър Нанков, при проектирането са спестени 40 на 100 от в началото плануваните средства. Строителството би трябвало да завърши в период от две години, само че Нанков увери, че секторът ще бъде приключен по-рано.

Регионалният министър разясни, че сега тече проектирането на сектора от п.в Боаза до разклона за Ловеч, Плевен с дължина 52 км. и, в случай че няма обжалване на процедурите, до края на годината и там ще стартира действителното строителство.Започва и проектирането на идващите 85 км. до Велико Търново.

"До 2025 година цялата автомагистрала би трябвало да бъде приключена като за това ще са нужни още 1,3 млрд.лв. ", сподели Нанков.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР