Започна работното посещение на председателя и заместник-председателя на ПП „Републиканци

...
Започна работното посещение на председателя и заместник-председателя на ПП „Републиканци
Коментари Харесай

Започна посещението на Цветан Цветанов и Павел Вълнев в САЩ

Започна работното посещаване на ръководителя и заместник-председателя на Политическа партия „ Републиканци за България “ Цветан Цветанов и Павел Вълнев в Съединени американски щати, оповестиха от пресцентъра на партията. През първия ден бяха извършени поредност от работни срещи и кръгли маси с водещи неправителствени организации и мозъчни тръстове, работещи в региона на трансатлантическите връзки и върховенството на закона.

В срещата с Центъра за европейски политически разбори (ЦЕПА) Цветанов и Вълнев се срещнаха с президента Алина Полякова, с някогашния американски дипломат в НАТО Кърт Волкър и ген. Бен Ходжис, някогашен главнокомандващ войските на Съединени американски щати в Европа, понастоящем ръководител на Центъра за стратегически проучвания „ Пършинг “ към ЦЕПА.

По време на срещата бяха разисквани политическите вероятности пред страните от Черноморския район и съвместимостта им с районни начинания като „ Три морета “.

Участниците в срещата се сплотиха към мнението, че доста от провокациите са асиметрични по темперамент, изискващи многоаспектен метод за решаването им. Налице са редица фактори, застрашаващи суверенното развиване на района, поставящи под опасност фундаментални правила на демократичното развиване.

Ген. Ходжис изрази мнение, че е належащо още по-тясно съдействие в Инициативата „ Три морета “, в това число посредством включване на нови участници в нея, като Украйна, което би разширило капацитета на самодейността. Той в допълнение уточни, че многостранно съдействие сред България, Гърция, Румъния и Украйна по въпроси на районното съдействие би имало доста вероятности. Според него, тези четири страни следват да обединят своите старания по противопоставяне на заканите, по сходство на Прибалтийските републики, които организират обща политика по тези въпроси.

В последвалите срещи с фондация „ Свободна Русия “ и Центъра за свободно частно предприемачество бяха разисквани вредите, които разнообразни корупционни планове и практики нанасят на социално-икономическото развиване на обществата от района.

Джефри Лайтфут от Центъра за свободно предприемачество съобщи, че огромна част от съветските енергийни планове са с корупционен капацитет, носещ сериозен ущърб на страните, в които те се осъществят.

Иля Заславски от фондация „ Свободна Русия “ приказва за откритите от неговата организация корупционни практики, произлизащи от съветските нуклеарни планове в Източна Европа. Проектът „ Белене “ има тъкмо подобен висок корупционен капацитет.

Цветан Цветанов и Павел Вълнев показаха вижданията на Политическа партия „ Републиканци за България “ за икономическото развиване на страната, както и концепциите за върховенството на закона и противопоставяне на корупцията. Бяха реализирани договорености за осъществяване на взаимни събития през идващите месеци, които ще допринесат за възстановяване на политическата среда в България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР