Започна полагането на асфалта на новото платно на Асеновградското шосе,

...
Започна полагането на асфалта на новото платно на Асеновградското шосе,
Коментари Харесай

Започна полагането на асфалта на новото платно на Асеновградското шосе

Започна полагането на асфалта на новото платно на Асеновградското шосе, чиято цялостна реорганизация с двойно разширение стартира на 10 август тази година.

С доста старания общо на всички институции, ангажирани с плана, осъществяването му върви в периоди, сподели при следващата си ревизия на място регионалният шеф на Пловдив Здравко Димитров.

Той напомни, че незабавно откакто приключи асфалтирането на шосето, придвижването ще се трансферира по него и тогава ще стартира рехабилитацията на съществуващото трасе. Димитров посочи, че не престават диалозите с кметовете на общините Куклен, "Родопи ", "Марица " и Пловдив във връзка на кръговото на кръстовището с околовръстния път и построяването на източната дъга, която ще го свърже с Автомагистрала "Тракия ".

Паун Иванов, представител на фирмата-изпълнител в Пловдив, посочи, че първият ден ще бъдат положени 3000 тона асфалт и при положителни атмосферни условия трасето би трябвало да бъде готово за към 20 дни. Бързаме да поставим първия слой, който ще резервира направеното до момента, тъй като при мощни дъждове и сняг трошенокаменната настилка ще бъде развалена, посочи Иванов.

До момента компанията е положила над 100 000 тона трошляк, асфалтът пък се чака да бъде към 55 000 тона. Преди да бъде пуснато придвижването по новото трасе, съгласно Паун Иванов би трябвало да се изградят локалното платно и кръговите кръстовища за с. Крумово и летището, и за Куклен, и отводнителните канали за водата от Родопите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР