Започна поклонението пред тленните останки на Българския патриарх Неофит в

...
Започна поклонението пред тленните останки на Българския патриарх Неофит в
Коментари Харесай

Опашка от вярващи се изви пред Св. Александър Невски

Започна поклонението пред тленните остатъци на Българския патриарх Неофит в патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски ". През целия ден и в случай че се постанова и през нощта миряните ще могат да отдадат респект и да се сбогуват с патриарха, който умря в сряда.

Днес и на следващия ден са дни на печал в памет на Негово Светейшество.

Опашка от вярващи се изви пред църквата. Очаква се сутринта пред тленните остатъци на патриарха да се поклонят президентът Румен Радев, ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, министър председателят Николай Денков и държавното управление, депутати, партийни водачи, дипломати и представители на другите религиозни общности.



Ковчегът с тленните остатъци на Негово Светейшество беше импортиран в патриаршеския храм малко преди 08.00 ч. Самото поклонение стартира в 09.00 ч.



Утре сутринта ще бъде отслужена заупокойна литургия в храм " Св. Александър Невски ", след което ще бъде осъществено опелото.



С литийно шествие тялото на Негово Светейшество ще бъде отнесено в храм " Св. Неделя ", където ще бъде положено за безконечни времена. Да бъде заровен в двора на храм " Св. Неделя " е воля на Патриарха и решение на Св. Синод.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР