Започна първото заседание по същество по делото срещу Георги Семерджиев,

...
Започна първото заседание по същество по делото срещу Георги Семерджиев,
Коментари Харесай

Симона Радева призна, че е занесла стълба в дома на Семерджиев

Започна първото съвещание всъщност по делото против Георги Семерджиев, който аргументи гибелта на две девойки при тежката злополука в центъра на София през лятото.

Мъжът ще дава отговор по общо пет обвинявания.
Роднините на една от жертвите желаеха над 1 млн. лева обезщетение.
На съвещанието през днешния ден като очевидец се яви и някогашната полицайка Симона Радева, за която прокуратурата твърди, че му е донесла стълбата, с която Семерджиев влезнал в жилището си след злополуката.

„ Силно казано е, че го познавам. Знам го, тъй като съм го серпантина за полицейска инспекция. В деня на случая бях на автомивката на Семерджиев, в късния следобяд.
Пих кафе там с едно момиче. Не знам по какъв начин се споделя. Беше по здрач към този момент и отидох да заплатя дограма за унаследен апартамент, отидох да взема майстора.
Пристигайки на адреса към 23.00 ч, открих, че ключовете за жилището ми ги няма. Чух се с мияча от автомивката.

И потеглих натам за ключовете.

По пътя видях, че има злополука, позвъних на моя другар от 4-о районно управление (на МВР). Спрях на местопроизшествието “, описа Радева пред съда.

Попитана дали е подхванала нещо, като видяла случая, Радева съобщи – „ Не, съответно ”.

След това траяла към автомивката. След това Георги Семерджиев й се обадил и като схванал, че е до автомивката, я помоли да му донесе стълба.

„ Отидох пред кооперацията му.

Попитах го има ли му нещо, тъй като изглеждаше необичайно. Каза ми да не го подпитвам. Извадих стълбата от колата и му я дадох ”, изясни някогашната полицайка.

С нея били и чиновници на автомивката на Семерджиев.

По делото е разпитан и прокурор Адалберт Кръстев, който е станал свидетел на злополуката на бул. „ Черни връх “.

Пред съда той описа детайлности за тежкия случай.

Той  изясни, че случаят е станал след 23.00 ч., до момента в който е управлявал автомобила си с негов другар от град Хамбург и неговото семейство.

„ Като слизах от бул. „ Черни връх ” имаше проблясъци и светлини, след което се чу доста огромен вик. Докато разговарях с околните ми, имаше една пешеходна пътека и стопирах. Помислих, че има бомба, а не ПТП.

Спрях след светофара и отидох при водача на таксито, той беше на кормилото, изправих го и чаках да е в кръв.

Извадих го, помолих го да излезе от автомобила, с цел да видя дали е добре. Първият му въпрос беше нали минах на зелено.

Излезе и стартира да си чисти автомобила от стъклата, по-късно отидох до асансьора.
Отидох при първото момиче, видях, че нещата не са добре и отидох при другото момиче.
Тя също не беше добре, имаше и телефон до нея. След това слязох до първото момиче да видя какво се случва с нея, имаше още едно момче – 170 см високо, след което пристигнаха двама лекари да оказват помощ.
Много хора гледаха, снимаха, само че не помагаха. Беше в действителност голяма покруса.
След това пристигнаха доста служители на реда, отидохме до колата и видяхме, че до нея има сигнална лампа и палка. На предната седалка имаше мъжка чанта, дойдоха служителите на реда, стартира огледът, затвориха параметъра и всичко продължи.
Автомобилът беше раздвоен на две ”, съобщи още Адалберт Кръстев.
Таксиметровият водач, потърпевш при злополуката, също беше разпитан. „ От бул. „ Джеймс Баучер ” в посока бул. „ Арсеналски ” се преустроих за ляв завой, прекосих на зелено. В ляво има пешеходна пътека, на нея имаше доста пешеходци, които пресичаха. След секунди се чу свиреп удар. Не чух тон от натискане на спирачка. Имах болки в ребрата, краката, само че това бяха дребни неща. Дойде екип на Бърза помощ, прегледа ме и ме попита дали нуждая се от хоспитализация, аз отговорих, че нямам. Видях и хора, които снимаха произшествието ”, разказа  Иван Овчаров.

Зоро Спасов, чиновник от автомивката на Георги Семерджиев уточни пред съда, че някогашната полицайка Симона Радева е била като шеф. „ Симона я познавам от автомивката. Тя беше като шефка, седеше и гледаше по какъв начин мием колите “, описа пред съда Спасов. Той удостовери, че автомобилът на Семерджиев е имал полицейска лампа и полицейска палка. По думите му Симона и Семерджиев имали другарски връзки. Във вечерта на злополуката, към 22.30 часа, той и неговият другар Александър, с който работили в автомивката, измили колата на Семерджиев, който по-късно си тръгнал. След 23 ч. той се върнал, само че без автомобила. „ Беше доста обезпокоен, изплашен, нямаше ключове “, добави Спасов.
Тримата отишли до дома му, който бил наоколо, и Спасов му дал телефона си, с цел да се обади на Симона, като Семерджиев й споделил да пристигна бързо.
Зоро и Александър се върнали в автомивката да търсят стълба, по-късно я закарали на Семерджиев дружно със Симона.
Александър Иса описа, че Семерджиев е бил с една обувка и без шапка, когато се е върнал в автомивката без автомобила си.
Семерджиев му споделил, че се сбил с някого. По телефона той споделил на Симона „ направих пакост, би трябвало ми стълба “.
Иса описа още, че Симона е държала стълбата, до момента в който Семерджиев се качвал, с цел да се прибере у тях, а тя споделила на него и Зоро да смъкват номерата на автомобила й.
Впоследствие обаче те помогнали с държането на стълбата. След като Семерджиев влезе в дома си, отвори жилището от вътрешната страна, а Симона се качи при него, сподели още Александър.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР