Започна обучението на бъдещите висококвалифицирани специалисти в областта на атомната

...
Започна обучението на бъдещите висококвалифицирани специалисти в областта на атомната
Коментари Харесай

Започна обучението на студенти за първата малка АЕЦ в Якутия

Започна образованието на бъдещите висококвалифицирани експерти в региона на атомната енергетика, които ще работят на първата дребна АЕЦ в Якутия. Предвижда се централата да бъде издигната до 2028 година Тя ще бъде с реактор РИТМ-200. Работата със студенти от региона се извършва по специфични стратегии в Националния проучвателен нуклеарен университет (МИФИ) и Нижегородския държавен механически университет.

„ След образованието студентите ще могат да се снабдят с опит в настоящи АЕЦ, а след построяването на новата АЕЦ, ще стартират работа в нея. Тази стратегия се осъществя, с цел да може локалните фрагменти да вземат директно присъединяване в развиването на атомната енергетика в Якутия “, разяснява Святослав Пих от „ Русатом Оверсиз “.

Според специалисти, АЕЦ с дребна мощ са най-обещаващото и дейно решение за икономическото и общественото развиване на труднодостъпни райони като този в Якутия. Съвременните технологии могат да имат осезателен принос за повишение на благосъстоянието и равнищата на претовареност, възстановяване на качеството на живот на локалното население и понижаване на излъчванията парникови газове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР