Започна извънредното заседание на бюджетната комисия по предложенията на второ

...
Започна извънредното заседание на бюджетната комисия по предложенията на второ
Коментари Харесай

Бюджетната комисия увеличи държавния дълг с 3 млрд. лв.

Започна изключителното съвещание на бюджетната комисия по предложенията на второ четене в актуализацията на държавния бюджет.

Депутатите одобриха да се усилят със 100 млн. финансовите разноски на общините, други 30 млн. са планувани за заплати на общините. Приеха още 1.4 млн. за театрални изкуства. Общо за просвета бяха гласувани 51 милиона лв..

Министърът на труда изиска да се планува до 5,5 млн. лева в бюджета на Национален осигурителен институт за заплати.

Комисията одобри държавният дълг да се усили от 7,3 на 10,3 милиарда лева с 15 гласа " за " и 7 " въздържали се " от ГЕРБ.

Депутатите одобриха над 1 милиарда лева държавни гаранции за изтегляне на заеми от " Булгаргаз " и " Булгартрансгаз ". От тях 300 млн. лева са за " Булгаргаз ", с които предплатено да заплати полутечен газ, а над 764 млн. за " Булгартрансгаз " за разширението на " Чирен ", конектора със Сърбия и за 60 км. ново газово трасе.

От ГЕРБ се оповестиха срещу, че по инфраструктурните планове има еврофинансиране, а средствата за предплатеното заплащане в действителност отиват да покрият задълженията на " Булгаргаз " към Национална агенция за приходите и банки за над 300 млн. лева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР