Започна изслушването на свидетелите по делото срещу организирана престъпна група,

...
Започна изслушването на свидетелите по делото срещу организирана престъпна група,
Коментари Харесай

Започна изслушването на свидетелите по дело срещу престъпна група, контролирала проституцията във Варна

Започна чуването на очевидците по делото против проведена незаконна група, направлявала уличната проституция във Варна. Заседанията започват 9 години след интервала, за които се счита, че е осъществявана незаконната активност. В правосъдната зала на Окръжния съд участваха всички петима обвинени, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Защитата пожела на съвещанието да не участват външни лица. По думите на юристите изявления в медиите създавали субективни настройки у обществото за облика на подсъдимите. Съдът не взе под внимание настояването и съвещанието продължи при открити врата.

Част от призованите очевидци не се явиха. Разпитите започнаха с чуването на млада жена, работила като крупие в казино „ Адмирал “. На заложените ѝ въпроси от прокурора дали познава Веселин Ж. или Свилен Ц. в началото отговори негативно, а по-късно изясни, че е чувала за Свилен, виждала го е и знае кой е, само че не го познава персонално. Държавното обвиняване уточни, че при показанията ѝ през 2015 година е разказала друго и изиска разказаното тогава да бъде прочетено и взето под внимание от съда. В резултат прочитането на показанията се случи при закрити врата поради елементи от персонални живот на свидетелката.

Счита се, че незаконната група е работила от май 2014 година до септември 2014 година за налагане на надзор върху лица, предоставящи полови услуги против възнаграждение на територията на Варна.

Делото се преглежда по общия ред - с инспекция на всички обстоятелства и условия в обвинителния акт и беше разпределено в Окръжен съд – Варна след закриването на Специализирания углавен съд.

Спрямо ръководителя на незаконната група – Веселин Ж. наказателното произвеждане е завършило със подписано съглашение сред него и Специализираната прокуратура.

Поради тази причина делото продължава против останалите членове на проведената незаконна група. – Свилен Ц., Антон Б., Здравко В., Иван Б. и Иван И.

В интервала от началото на май 2014 година до септември същата година, всички проституиращи дами по улиците на Варна трябвало да заплащат седмични такси на незаконната група. Онези от тях, които отказвали били заплашвани с физическа кавга. Заканата се изпълнявала, когато групата не получавала заплащане.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР